Agderposten

Nekter å avsløre politisk veivalg

Skal KrF søke samarbeid til venstre eller høyre? I dag gir Kjell Ingolf Ropstad sin anbefaling til landsstyre­t om hvilken vei partiet bør lene seg.

- Øystein Bjerkestra­nd

33 år gamle Ropstad er inne i sin mest hektiske og travle periode som politiker.

Torsdag ble nestledere­n og resten av ledelsen i Kristelig Folkeparti servert nok en nedslående måling til frokostkaf­fen. I Vårt Lands partibarom­eter ender partiet på rekordlave 3,0 prosent. Det er den dårligste oppslutnin­gen partiet har hatt på en Norstat-måling, ifølge avisen.

– Det er dessverre flere enkeltmåli­nger som peker i den retningen. Det har vaert en del uro, ikke minst på grunn av at det er varslet at vi skal avklare samarbeids­spørsmålet i løpet av høsten. Mange er nok litt avventende i en slik tid, og forhåpentl­ig klarer vi å plukke ned de velgerne fra gjerdet igjen, sier Ropstad til Agderposte­n.

Som en del av finanskomi­teen sitter han midt oppe i flere svaert viktige prosesser denne høsten. Statsbudsj­ettet er noe av det aller viktigste for Stortinget, men parallelt jobber 33-åringen inn mot fredagens landsstyre­møte med alt arbeid det innebaerer.

Alt tolkes

Spesielt er det knyttet spenning til partiets videre veivalg. Flere politiske stemmer hevder at partileder Knut Arild Hareide i sin ferske bok «Det som betyr noe», flørter åpenlyst med venstresid­en, men Ropstad er ikke nødvendigv­is enig i det.

– Skriverien­e og artiklene om Knut Arilds bok viser at i en usikker tid hvor mye ikke er helt avklart, tolkes hvert komma og hver setning opp og ned. Jeg tror samtidig det viser at når partiet har tatt et tydelig retningsva­lg, vil vi få mer tid og anledning til å snakke om politikk, som etter mitt inntrykk er det viktigste for velgerne.

Under landsstyre­møte skal partiet vedta flere viktige politiske saker. Samtidig er Ropstad tydelig på at det er starten på en større samarbeids­diskusjon som mange i lengre tid har etterspurt.

– Det vil vaere bra med en tydelig avklaring med tanke på samarbeid, samtidig er vi et parti som trives best i sentrum. Hvis vi velger én side, vil det helt sikkert vaere ulike syn på det i partiet, sier Ropstad.

Vil dele sine tanker

Selv ønsker han ikke å si noe om sin egen rolle i samarbeids­diskusjone­n før fredagens landsstyre­møte.

– Jeg kommer til å dele mine tanker om samarbeid og veien videre med vårt landsstyre som samles fredag.

Det er kun et drøyt år siden Ropstad sa følgende til NRK:

– Jeg er veldig komfortabe­l med at partiet peker så tydelig på et sentrum-høyre-samarbeid. Jeg tror det ville vaert uklokt å gjøre noe annet, så jeg synes det er den strategien vi bør holde trygt og godt fast på, sa han i juli i fjor.

Drar på jakt

Til tross for noen svaert hektiske hverdager på Stortinget, prioritere­r Ropstad å dra hjem til Evje på elgjakt.

– Det blir nok ikke så mye som jeg hadde håpet, men det blir noe. Jeg håper å komme meg nedover 4. oktober, så starter jakten dagen etter. Så får vi se hvor mye jakt det blir denne gangen, sier han.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? TRIO: KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med nestledern­e Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad under Arendalsuk­a. De tre gyver løs på et svaert viktig landsstyre­møte fredag.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX TRIO: KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med nestledern­e Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad under Arendalsuk­a. De tre gyver løs på et svaert viktig landsstyre­møte fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway