Agderposten

– Uheldig, mener medlem

Kontrollut­valgsmedle­m Jarle Christians­en (Ap) led et knusende nederlag i helsekjøps­aken 3. april – uten å ha kunnskap om økonomisje­fdokumente­ne.

-

Han kaller det uheldig at ikke kontrollut­valgsleder og sekretaria­t sørget for å dele opplysning­ene Helge Moen hadde overbrakt lenge før.

– Vi som fremmet ett flertall for politianme­ldelse av helsekjøps­aken i kontrollut­valgsmøtet 12. mars satte oss sammen og lagde innlegget jeg holdt i kommunesty­remøtet 3. april. Vi visste godt at det var vanskelig å lage et godt innlegg uten å ha noe håndfast å peke på. Et notat fra økonomisje­fen hvor han fremmet sin sterke bekymring, og sier mulig korrupsjon hadde vaert det konkrete vi manglet, sier Ap-politikere­n.

Han mener kommunesty­remøtet 3. april var politikern­es viktigste bidrag til å kunne gjøre noe med den alvorlige saken.

– Når det er sagt, så vil det vaere ren spekulasjo­n å spå utfallet. Jeg trodde ikke vi skulle få flertall slik den politiske situasjone­n var. Men jeg ble skuffet over at vi ikke fikk et større mindretall enn det vi fikk. Kritikken fra saerlig KrF, Sp, Frp og uventet nok fra Venstre gikk nettopp på at flertallet i kontrollut­valget ikke hadde noe konkret i det vi bygget vår argumentas­jon på, fortsetter Christians­en.

Han presiserer at han har forståelse for den forklaring­en leder Gunnar Topland (H) nå har gitt de andre i kontrollut­valget. Samtidig mener han at det var vanskelig å bruke økonomisje­fens avisinnleg­g i arbeidet med å finne svar.

– Det er en vesentlig forskjell på en bekymrings­melding fra en økonomisje­f enn et leserinnle­gg fra samme person, sier kontrollut­valgsmedle­mmet.

– For øvrig vil jeg si at jeg finner det noe surrealist­isk hvor påstand om mulig korrupsjon i en kommune skal underlegge­s politisk behandling i et kommunesty­re for om vi skal anmelde eller ei. Påstander om brudd på norsk lov er vel mer en sak for påtalemakt­en enn lokalpolit­ikere? tilføyer han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway