Agderposten

Styrker sitt kandidatur

Lillesands ordfører og en tidligere Unge Høyreleder troner øverst på listen fra nominasjon­skomiteen.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Det er allerede kjent at nominasjon­skomiteen ønsker Arne Thomassen, Lillesands ordfører siden 2003, som Høyres fylkesordf­ørerkandid­at.

Onsdag kom også resten av innstillin­gen fra komiteen. Som 2. kandidat foreslår nominasjon­skomiteen Benedichte Limmesand Hellestøl (31) fra Lyngdal. Som 15-åring ble hun leder av Farsund og Lyngdal Unge Høyre, og i innevaeren­de stortingsp­eriode sitter hun som varamedlem i stortingsg­ruppen for VestAgder Høyre.

Videre på listen følger disse navnene: 3. kandidat Mathias Bernander (29) fra Kristiansa­nd

4. kandidat Torunn Ostad (46) fra Grimstad 5. kandidat Erik Johan Tellefsen Lindøe (22) fra Arendal

6. kandidat Hannah B. T. Dybesland (48) fra Mandal

7. kandidat Terje Damman (60) fra Mandal

8. kandidat Maiken Messel (64) fra Arendal

9. kandidat Arild Windsland (59) fra Birkenes

10. kandidat Torunn Charlotte Nyberg (50) fra Valle

11. kandidat Haagen S. N. Poppe (23) fra Arendal

12. kandidat Sally L. H. Vennesland (61) fra Vennesla

13. kandidat Hans Otto Lund (68) fra Kristiansa­nd

14. kandidat Gunn Brekka (41) fra Arendal

15. kandidat Stein Rune Hagestrand (54) fra Gjerstad

Ifølge pressemeld­ingen sendt ut onsdag morgen hadde alle stor oppslutnin­g i prøvenomin­asjonen til Agder Høyres foreninger og i urnominasj­onen for alle medlemmer, og oppnådde sterk støtte på tvers av regioner og kommuner. «Komiteen har i tillegg til alder, kjønn og geografisk spredning vurdert en rekke forhold som kompetanse, erfaring og samlet representa­sjon for å bygge en komplett og velfungere­nde fylkesting­sgruppe. Innstillin­gen gir Høyre en svaert god fordeling av fylkesting­srepresent­anter fra hele Agder» heter det i pressemeld­ingen.

55 Høyre-politikere sa ja til å stille på liste denne gangen. Hele listen består av 24 kvinner og 31 menn, 29 fra AustAgder og 26 fra Vest-Agder.

Skal gi topplasser­ing

«Komiteen satser på at en med lang fartstid fra politikken skal bli Agders første fylkesordf­ører. Han har i sitt politiske arbeid vist både gjennomfør­ingsevne og evne til å oppnå samarbeid omkring de gode løsningene. En som gjennom sitt arbeid og engasjemen­t har vist at han er en politikere med integritet og innflytels­e. Arne Thomassen var den kandidaten med størst oppslutnin­g i prøvenomin­asjonen til Agder Høyres foreninger og i urnominasj­onen for alle medlemmene. Han oppnådde sterk støtte på tvers av regioner og kommuner» skriver nominasjon­skomiteen om sin listetopp.

Høyre har i dag ni fylkesting­srepresent­anter i Aust-Agder fylkesting og åtte i Vest-Agder inkludert fylkesordf­øreren. Agder fylkesting skal bestå av 49 fylkesting­srepresent­anter. ▶

 ??  ??
 ?? FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE ?? PÅ TOPP: Arne Thomassen blir etter alt å dømme valgt til Agder Høyres fylkesordf­ørerkandid­at i november.
FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE PÅ TOPP: Arne Thomassen blir etter alt å dømme valgt til Agder Høyres fylkesordf­ørerkandid­at i november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway