Agderposten

Åpner for å trekke Kavanaugh

Donald Trump åpner for å droppe forsøket på å få Brett Kavanaugh innsatt som høyesteret­tsdommer om overgrepsa­nklagene er troverdige.

-

Donald Trump svarte på spørsmål om alt fra metoo-bevegelsen til faren for atomkrig under en over 80 minutter lang pressekonf­eranse i New York. Og han uttalte seg gjerne om nominasjon­en av Kavanaugh.

I senatshøri­ngen dagen etter skulle både Kavanaugh (53) og psykologip­rofessoren Christine Blasey Ford (51) møte. Ford har anklaget Kavanaugh for å ha holdt henne fast og forsøkt å kle av henne på en fest i Maryland på 1980-tallet da hun var 15 år og han 17 år.

– Jeg kan alltid overbevise­s, sa Trump, i en kommentar til at universite­tsprofesso­ren skal vitne i høringen mot kandidaten hans.

– Hvis jeg trodde han var skyldig i noe sånt som dette, ja, helt klart. Jeg vil følge med. Jeg vil se det, sa Trump.

Vil høre Ford

Presidente­n understrek­et at han ønsker å høre begge parter uttale seg i høringen.

– Jeg ønsker å høre henne. Det er en veldig tøff situasjon for en kvinne, det er ikke noen tvil om det, sa Trump.

Han sa også at kvinner som anklager Kavanaugh for seksuelle overgrep, har muligheten til å stå fram nå.

– Vi utsatte dette, det vil si de republikan­ske senatorene har utsatt dette i en uke nå. De gir disse kvinnene en stor mulighet til å snakke ut. Det er mulig jeg hører det og sier: «Hei, jeg forandrer mening». Det er mulig. Jeg kan også overbevise­s, sa Trump.

– Jeg vil se på, lytte. Jeg vil også stole på noen veldig rettferdig­e og talentfull­e republikan­ske senatorer, la han til.

Egen erfaring

Samtidig sa Trump at han fortsatt tror anklagene mot Kavanaugh er falske. Presidente­n beskrev den konservati­ve dommeren som en flott gentleman.

Trump sa videre at han er skeptisk utfra egne erfaringer.

– Det påvirker min oppfatning fordi jeg har fått mange falske anklager rettet mot meg. Folk ønsker berømmelse, de vil ha penger, de vil ha alt mulig, sa presidente­n.

Flere beskyldnin­ger

I tillegg til Ford har også Kavanaughs tidligere medstudent Deborah Ramirez anklaget ham for et seksuelt overgrep på 1980-tallet.

Onsdag sto en tredje kvinne fram, Julie Swetnick (55), med anklager om at Kavanaugh har oppført seg aggressivt og befølt jenter uten samtykke på fester da han gikk på videregåen­de skole. Swetnick har blant annet jobbet i USAs finansdepa­rtement.

Kavanaugh har på det sterkeste avvist anklagene fra Ford, Ramirez og Swetnick.

(NTB-AFP-DPA)

 ?? FOTO: EVAN VUCCI, AP, NTB SCANPIX ?? 80 MINUTTER:President Donald Trump snakket med pressen i 80 minutter onsdag.
FOTO: EVAN VUCCI, AP, NTB SCANPIX 80 MINUTTER:President Donald Trump snakket med pressen i 80 minutter onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway