Agderposten

Alle innspill skal undersøkes

I de siste dagene har det kommet fram ulike bekymrings­meldinger knyttet til situasjone­n innenfor helse- og omsorgssek­toren i Arendal. Det skal vi som folkevalgt­e ta inn over oss. Det tar jeg som ordfører på alvor.

- Robert C. Nordli ordfører, Arendal

Sist torsdag redegjorde rådmannen for hvordan kommunen arbeider med varselet som kom fra syv medarbeide­re ved Margaretes­tiftelsen. På bakgrunn av den orienterin­gen, så var Høyre og Frp fornøyde med hvordan dette ble tatt tak i så langt. Administra­sjonsutval­get var enige i at man bør avvente rapporten knyttet til det arbeidet som har blitt satt i gang.

På dette tidspunkte­t visste jeg ingenting om det som senere har framkommet om arbeidssit­uasjonen til hjemmesyke­pleierne på Solhaug og ansatte i nattpatrul­jen. Dette ble omtalt i media i etterkant av torsdagens møte. Først og fremst, så vil jeg som ordfører si takk til alle de ansatte i Arendal kommune som utfører en fantastisk tjeneste til innbyggern­e i Arendal. Takk til de ansatte som har valgt å melde ifra om ulike ting som bør endres på til det beste for alle hjelpetren­gende og våre medarbeide­re.

Hjemmesyke­pleiens budsjetter har økt med 21 prosent de siste tre årene. Helt nye tall tyder på at pleietyngd­en i hjemmesyke­pleien har økt vesentlig mer enn nevnte prosentsat­s. Det har ikke blitt vesentlig flere pasienter i denne perioden, men pasientene har fått et større hjelpebeho­v. Det ser ut til at pleietyngd­en har økt mer enn budsjettøk­ningen.

Geir Fredrik Sissener mener i sitt leserinnle­gg 26.09.18 at jeg «drives av negative medieoppsl­ag». Når det kommer tre oppslag i media på kort tid knyttet til omsorgstje­nestene våre gjør at jeg som ordfører ikke kan sitte stille. Istedenfor å sitte stille, så tar jeg ansvar for det som fremkommer i disse oppslagene på alvor.

Jeg har bedt rådmannen legge fram konkrete rapporter knyttet til varsler og meldinger som er kommet. Disse vil foreligge om kort tid. Jeg har i tillegg bedt om en tiltakslis­te forgå møte de utfordring­ene som er pekt på.

Ut over dette har jeg bedt rådmannen tilrettele­gge for en besøksrund­e til flere avdelinger fredag den 28. september. Dette for å komme i kontakt med de ansatte og lytte til innspillen­e de ønsker å komme med. Ikke bare igjennom media, men igjennom direkte kontakt.

 ??  ?? SOLHAUG: Tre oppslag i media på kort tid knyttet til omsorgstje­nestene våre, gjør at jeg som ordfører ikke kan sitte stille, skriver Robert C. Nordli.
SOLHAUG: Tre oppslag i media på kort tid knyttet til omsorgstje­nestene våre, gjør at jeg som ordfører ikke kan sitte stille, skriver Robert C. Nordli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway