Agderposten

Nedlagt skole koster også

12. desember 2013 vedtok bystyret ved KrF, Høyre, V og Pp å nedlegge Løddesøl skole for å effektivis­ere driften i skolesekto­ren. Løddesøl skole var på rundt 70 elever og var et samlingspu­nkt for Løddesøls befolkning.

- Andreas Arff

Skolen var på grensa sett i forhold til å kunne oppretthol­de et godt pedagogisk miljø blant annet. Det ble også argumenter­t at man ville spare på driftskost­nader i forhold til bemanning og bygg.

Så langt så greit, selv om Frp, Ap, Sp, SV stemte imot. At man kan spare og effektivis­ere bør vi jobbe for da vi drifter på skattebeta­lernes regning.

Det som sjokkerer meg litt når jeg da dro opp til Løddesøl skole for en uke siden er at skolen står og forfaller under kommunens fortsatt eie? Det koster 300.000 kr i året bare å «holde liv» i skolen. Det vil si strøm, ventilasjo­n og i tillegg bruker Arendal Eiendom vaktmester­tjenester her?

Skolen står der tom og forfaller med et bygdelag som aktør i kjeller. Det var også vann inne på gulvet i 2 av klasseromm­ene. Tar man da vare på bygget?

Hvor er da gevinsten på sparing? Skulle ikke bygget selges/gis bort/avhendes fra Arendal kommune? De partiene som var ansvarlig for nedleggels­e av skolen bør jo også ha et saerlig ansvar for å følge opp sparepoten­sialet?

KrF er sentral her da de var med på avgjørelse­n og nå sitter i posisjon?

Hvor er politikern­e? Det er jo ingen vits i å legge ned Eydehavn skole som Høyre nå foreslår om man ikke fullfører prosessen, og tar ut sparepoten­sialet fullt ut? Det bør vi jo alle vaere enige i. Husk at alle monner drar og vi trenger penger til eldreomsor­g og skole.

Forslag:

1. Skolen bør selges/gis bort snarest for å oppnå sparepoten­sialet. (300.000 kr spart på drift pluss salgssum)

2. Om man ikke selger kan man event. flytte Arendal voksenoppl­aering fra sentrum og framleie disse dyre lokalene på brygga til naeringsli­vet. Voksenoppl­aeringa bør bruke nøkterne lokaler og her er det gymsal og flotte uteområder.

 ??  ?? FORFALLER: Løddesøl gamle skole forfaller, ifølge artikkelfo­rfatteren.
FORFALLER: Løddesøl gamle skole forfaller, ifølge artikkelfo­rfatteren.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway