Agderposten

– Herlig å drive butikk

Anna Elise Svennevig stortrives med egen butikk og som avtroppend­e leder av Grimstad min by.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Hvordan er det å drive butikk i Grimstad i 2018?

– Helt herlig. Å drive butikk gir så mange utfordring på mange plan. Det liker jeg. Grimstad har et godt bevart sentrum, og vi har så mange kvaliteter som vi i større grad bør uttrykke at vi er stolte av. Dette er stas å vaere en del av. Jeg har så mange fine og dyktige kollegaer i denne byen. Vi inspirer og utfordrer hverandre. Det er viktig, og det tror jeg også kundene setter pris på og merker.

Jeg har tro på at vi skal lykkes ved at vi tilpasser oss tiden vi lever i, og de endringene vi ser i folks handlemøns­ter. Dette handler mye om tilgjengel­ighet og opplevelse. Opplevelse er lett å bygge i en by som Grimstad. Tilgjengel­ighet kan vi klare gjennom egne nettbutikk­er og lokal løsninger for vareleveri­ng hjem til kunde. Det er spennende å bli utfordret til å tenke nytt, og kunne velge hva man gjør ut av det.

– Hvorfor valgte du å starte egen virksomhet? Er ikke du utdannet noe teknisk? Du var i kommunen en periode?

– Jeg er utdannet byggingeni­ør på den gang Høyskolen i Agder. Jobbet mine 5 første ingeniørår i Øygarden kommune og deretter 5 år i Grimstad kommune med plan og byggesaker. Byråkratie­t ble nok for trangt for meg, og for lite rom for egne valg.

Deretter var jeg 8 år som daglig leder i BGM arkitekter. Dette ga meg et bra utgangspun­kt for å starte helt for seg selv. Samtidig hoppa jeg i det uten å helt å vite Fra: Grimstad.

Alder: 45.

Yrke: Daglig leder av Grimstad min by og driver bedriften Littanna AS.

Bosted: Lindtveit i Eide.

Sivil status: Gift.

Aktuell: Aktiv mot butikkdød. hva jeg gjorde. Jeg liker å se hva man kan få ut av de muligheten­e man har. For meg var det kreativ skapertran­g og forkjaerli­gheten for saltvann som ga retningen for Littanna AS. Jeg har valgt å bygge opp min egen merkevare, min egen design og med produksjon i egne lokaler. Supplert med varer fra enten lokale leverandør­er, naturbaser­te produkter og andre varer fra lokale gründere. Det er utrolig kult å se at det funker, og at virksomhet­en vokser.

– Hva liker du best ved deg selv?

– At jeg aldri slutter å ha ambisjoner.

– Hva gjør deg glad?

– Mye. Saltvann og min blå herwa for eksempel. Og så blir jeg glad av å gå gjennom Grimstads gater sånn i 10-tida på formiddage­n. Alle butikkdriv­erne som åpner dørene sine. Flytter ut blomster, varer, bord og stoler og sier velkommen til oss. Grimstad skapes på et vis på nytt hver eneste dag.

– Hva gjør deg sint?

– Jeg blir sint av at folk uttaler seg kritisk uten at de egentlig vet hva de snakker om.

– Hva ville du gjøre om du ble ordfører i din kommune?

– Satt i gang en ordning med en mindre lokalbuss som gikk kontinuerl­ig gjennom kommunen vår og gjorde det mulig for folk å enkelt komme til byen, gjøre sine innkjøp og aerend, og vaere sosiale.

– … og sjefredakt­ør i Agderposte­n?

– Det måtte jo vaere å gjenåpne Grimstad-kontoret og sørget for at det ble skrevet mer om alt det positive som skjer i Grimstad.

– Hva gleder du deg mest til i uka som kommer?

– Etterlengt­et sommerferi­e og noen dager på tur med familien til Kroatia.

– Din største kulturoppl­evelse?

– Cirkus cirkør med forestilli­ngen Wear it like a crown.

– Hvem og hva ville du hatt med deg på en øde øy?

– Sovepose, dorjesnøre og Ingvild Berger Langeland. Og Herwaen selvfølgel­ig.

– Hva mangler Aust-Agder? – Kanskje mer selvtillit.

– Var alt bedre før?

– Nei absolutt ikke, men det var vel ikke verre heller. Vi må forholde oss til den tida vi lever i, og ha en passe balanse på å laere av fortiden på godt og vondt, og samtidig vaere nysgjerrig på det nye som ligger i fremtiden.

– Hva er det viktigste i livet ditt nå?

– Sånn utenom min lille familie, så er det to viktige ting. Bedriften min vokser og jeg skal sørge for at den vokser på en sunn, gøy og baerekraft­ig måte. Samtidig skal jeg som styreleder i Grimstad min by sørge for at vi finner en god organiseri­ng av arbeidet med byutviklin­g og styrking av handel i Grimstad sentrum når jeg slutter som daglig leder.

– Hva er det beste rådet du noen gang har fått?

– Min første leder i Øygarden kommune sa til oss unge ingeniører: « Det er berre ulldottar som kjem av seg sjølve, alt anna må ein jobbe for».

– Hva ligger på nattbordet ditt?

– Faktisk boka «Hjernen er stjernen», under en tynt lag med støv. Dette viser to ting – at jeg får lest lite, og ikke har støv på hjernen. ▶

 ??  ?? STORTRIVES: Anna Elise Svennevig jobbet som ingeniør men hoppet over i salgsbrans­jen. Hun har bygget opp sin egen merkevare Littanna, med eget design og produksjon i egne lokaler i Grimstad sentrum. Hun er også vaert daglig leder av sentrumsfo­reningen Grimstad min by.
STORTRIVES: Anna Elise Svennevig jobbet som ingeniør men hoppet over i salgsbrans­jen. Hun har bygget opp sin egen merkevare Littanna, med eget design og produksjon i egne lokaler i Grimstad sentrum. Hun er også vaert daglig leder av sentrumsfo­reningen Grimstad min by.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway