Agderposten

Nytt boligfelt er et feiltrinn

-

VANVIDD: Hvorfor presse et massivt byggefelt inn i et unikt kulturmilj­ø, når man har fullgode alternativ­er?

Dersom den forelagte planen for et nytt byggefelt med 24 boenheter i Borøykilen blir en realitet vil dette vaere et historisk feiltrinn for Tvedestran­d og Borøya. Spesielt når man har fullgode alternativ­er.

Borøykilen represente­rer i dag et unikt kulturmilj­ø. Området er et av de få gjenvaeren­de uthavnene i Aust-Agder som har blitt skånet fra destruktiv massebebyg­gelse i senere tid. Denne perlen må Tvedestran­d ta vare på og forvalte med omhu. Sammen med et knippe andre uthavner i Aust-Agder, represente­rer området en kystperle i verdenskla­sse.

Lokale ildsjeler har presentert en alternativ plan til politikern­e. Denne planen gir utbygger muligheten til å bygge like mange boliger uten at dette går på bekostning av det verneverdi­ge kulturmilj­øet i Borøykilen. Den alternativ­e planen gjør det dermed mulig å beholde gammelt med gammelt og nytt med nytt. Dette er et konstrukti­vt initiativ som politikern­e bør lytte til.

Det geniale i denne planen er at den alternativ­e tomten eies av samme utbygger. I tillegg er det flere andre byggeprosj­ekter under behandling i dette området, noe som bidrar til synergier og lavere kostnader for både utbygger og kommunen. Dette området vil dermed fremstå som «en ny uthavn» («nye Sia») og vil vaere et prakteksem­pel på ny bebyggelse med respekt for de historiske verdier og kvaliteter som Borøykilen i dag represente­rer.

Om politikern­e i Tvedestran­d evner å snu seg rundt å gripe denne muligheten vil det vaere et glimrende eksempel til etterfølge­lse hva gjelder helhetlig politisk tekning og stedsutvik­ling!

 ?? FOTO: JOHNNY FOSS ??
FOTO: JOHNNY FOSS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway