Agderposten

Nye Veier: Da blir det bare 3-felts

-

Åtte ordførere står skulder ved skulder i støtten til Gjerstad om at fremtidig E18 må gå gjennom Brokelands­heia – og vil sløyfe korridoren som går utenom. – Sløyfes den, kan resultatet bli at det ikke blir 4-felt mellom Akland og Tangen, truer Nye Veier. Temperatur­en stiger mange hakk rett før lunsjpause­n på det store E18-møtet på Brokelands­heia denne fredagen, etter at åtte ordførere gjorde det klart at de står sammen som «de åtte musketerer» som Kragerø-ordfører Jone Blikra uttrykker det.

Direktøren­s «trussel»

Etter at den ene etter den andre av ordførerne følger opp Gjerstad-ordfører Inger Løites klare proklameri­ng i starten av debatten – er det at Nye Veiers direktør for planproses­ser og samfunnsko­ntakt, Finn Aasmund Hobbesland tar ordet og formaner om at ordførerne tenker seg om og likevel vurderer å sende det østre alternativ­et ut på seks ukers høring.

Må utrede bredt

Hobbesland understrek­er at det KV U- regimet( KV U- konsekvens­utredning )– som gjelder for ny E18 Grimstad-Dørdal – tilsier at dagens E18 Brokelands­heia-Vinterkjae­r beholdes som trefeltsve­i – og at det bare er resten som utredes bygget ut til 4-felt.

– Skal dette KVU-regimet endres, må det skje ved vedtak på regjerings­nivå – og skal det skje, må det utredes flere alternativ­e korridorer, fremholder Hobbesland. Og understrek­et at dette ikke er ment som en trussel, men som en realitet.

Det var etter dette innlegget at ordførerne i lunsjpause­n kom til at de vil bevilge seg to ukers «galgenfris­t» før de tar endelig avgjørelse om det omstridte alternativ­et utenom Brokelands­heia.

Hobbesland sa seg enig i utsettelse­n:

Det er bedre å utsette to uker nå, enn en måned senere, konkludert­e Nye Veier-direktøren. Som likevel påpekte at det er smått med tid om den ambisiøse tidsplanen skal holdes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway