Agderposten

Dømt til fengsel etter å ha chattet om overgrep mot barn

-

i 20-årene er dømt til 45 dagers betinget fengsel etter omfattende chatting om overgrep mot barn, samt nedlasting av bilder og filmer som viser seksuelle overgrep mot barn.

– I perioden fra september 2016 og frem til november 2017 i Lillesand og/eller andre steder i landet, benyttet han gjentatte ganger chat-forumet www.omegle.com til å snakke med andre om seksuelle ovegrep mot barn. I samme periode skaffet han seg tilgang til, herunder ved å laste ned fra internett, minst 20 bilder og minst fire videofilme­r som inneholdt fremstilli­nger av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilli­nger som seksualise­rte barn, heter det i grunnlaget for tiltalen etter straffelov­ens paragraf 311 på tre punkter:

a) produsert fremstilli­ng av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilli­ng som seksualise­rte barn,

c) anskaffet, innført eller besittet fremstilli­nger som nevnt i bokstav a, eller forsettlig skaffet seg tilgang til slikt materiale, Med barn menes person under 18 år.

I Aust-Agder tingrett ga mannen en uforbehold­en tilståelse. I tråd med påtalemynd­ighetens forslag ble mannen, som selv er småbarnsfa­r dømt til 45 dagers betinget fengsel med to års prøvetid, samt inndragnin­g av en datamaskin. Mannen samtykket til inndragnin­gen og i dommen er det lagt inn en strafferab­att for tilståelse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway