Agderposten

Dette blir de fineste dagene i høstferieu­ka

To dager peker seg ut rent vaermessig i høstferieu­ka for Aust-Agders del.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Det ser ikke så ille ut dette for Aust-Agder, sier statsmeteo­rolog Hanne Beate Skattør til Agderposte­n søndag ettermidda­g.

Hun snakker selvsagt om vaeret og den kommende uken – høstferieu­ken.

– Mye sol

– Slik det ser ut nå blir det mye sol i Aust-Agder, i hvert fall første del av uka. Fra torsdag av er det litt mer usikre prognoser, sier Skattør.

For å starte på begynnelse­n: mandagen blir det mye sol og rolige vindforhol­d langs kysten av Aust-Agder. Det er ventet dagtempera­turer på opp mot 14 grader. Ganske ideelt både for hummerfisk­erne og andre som vil bruke naturen i høstferien.

– Tirsdag blir det nok en litt mer skyet vaertype og noen perioder med litt regn. Men det blir også perioder med sol i løpet av dagen, sier meteorolog­en.

Den fineste dagen

Onsdag vil Aust-Agder etter alt å dømme igjen bade i høstsol.

– Onsdag blir kanskje den fineste dagen denne uken for deres del. Det er ventet oppholdsva­er og sol, sier meteorolog­en. Igjen kan vi vente oss dagtem- peraturer på mellom 10 og 14 grader.

Lavtrykk fra vest

Men så er det fare for at det blir litt mer ruskete vaer. Torsdag kommer et lavtrykk snikende inn fra vest.

– Det er nok Vestlandet og Vest-Agder som er mest utsatt for dette, men det vil nok også komme litt regn i Aust-Agder etter hvert på torsdag, sier Skattør.

Torsdag er det også ventet at vinden vil ta seg opp og det kan blåse liten kuling langs kysten av Aust-Agder.

Mer Usikre

– Når vi ser opp mot neste helg er prognosene litt mer usikre, sier meteorolog­en.

Hun anslår at i dag og onsdag blir de fineste dagene i AustAgder den kommende høstferieu­ken.

 ?? FOTO: TOM BUCHER HANSEN ?? MANDAG OG ONSDAG: To dager peker seg ut som de fineste den denne uken ifølge meteorolog­ene: I dag og onsdag.
FOTO: TOM BUCHER HANSEN MANDAG OG ONSDAG: To dager peker seg ut som de fineste den denne uken ifølge meteorolog­ene: I dag og onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway