Agderposten

OPP- TUREN

Jerv sto i mot Aalesunds press til det gjensto ti minutter. Etter 1–1 borte mot serieleder­en øyner Brice Wembangomo og Jerv kvalikplas­s

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

– Det var veldig viktig å få en kamp som denne. Det viser at vi kan spille bra mot topplagene. Jeg tror det er sjanser å komme oss inn i topp 6 (etter søndagens runde i 1. divisjon ligger Jerv fire poeng bak Tromsdalen som innehar den siste kvalikplas­sen. Det er fem kamper igjen). Vi må ta en kamp av gangen, men vi ser at det er muligheter. Samtidig er det gøy å ha noe spille om, at det ikke blir som i fjor. Det trigger spillergru­ppa, forteller Brice Wembangomo til Agderposte­n etter kampslutt i Aalesund.

Jerv startet kampen svaert bra, og tok ledelsen tidlig.

– Jeg syns vi gjorde en bra bortekamp. Men det er kjipt å slippe inn mål på slutten, så det ble litt delt stemning i garderoben. Det er positivt at vi tar med oss ett poeng, men skuffende å slippe inn mål så seint, sier høyrebacke­n.

Mer kyniske

Utover i andre omgang, da Aalesund ga alt for en scoring og trykket voldsomt på, klarte Jerv å ri av presset i perioder.

Wembangomo er fornøyd med at laget spilte kynisk.

– Vi har pratet mye om det. Å bli mer kyniske, dra ned tempo og ødelegge spillet. Det er det jeg er mest fornøyd med fra kampen, i tillegg til at vi lyktes med å angripe de rommene som vi hadde snakket om på forhånd.

Sjansebona­nza

Etter pause hadde begge lag enorme sjanser til å score, uten at det ga uttelling.

Andreas Hagen var fornøyd med at Jerv sto imot Aalesund, men var samtidig noe skuffet over poengdelin­g.

– Vi skulle gjerne hatt alle tre. Jeg syns vi startet veldig bra og turte å spille. Så fikk de litt press på slutten av andre omgang. De slo langt og satte opp rimelig svaere og mange folk etter hvert, men vi ryddet det bra bort. Og så kontret vi, og hadde en svaer sjanse med Ulrik (Reinaldo Berglann) og Zerni (Thomas Zernichow). Vi er lagd slik at vi alltid vil vinne, også litt fordi vi hadde noen store sjanser, selv om de også hadde det, forteller Hagen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? STERKT: Andreas Hagen og Jerv kjempet seg til ett poeng borte mot Aalesund søndag kveld. Her er Hagen i det motsatte oppgjøret.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD STERKT: Andreas Hagen og Jerv kjempet seg til ett poeng borte mot Aalesund søndag kveld. Her er Hagen i det motsatte oppgjøret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway