Agderposten

- Lokal hoppsport er i ferd med å dø

– Vi hadde håpet på flere besøkende.

- ▶ Tobias Bjerkholt Svensson redaksjone­n@agderposte­n.no

Dette forteller ildsjel Trygve Bringsverd fra Øyestad IF Ski etter søndagens aktivitets­dag med hoppshow i Brattåsen.

Selv ikke steikende sol og varme vafler fra kiosken klarte å lokke flere enn rundt 15-20 deltakere til hoppanlegg­et.

Flere gode blant de få

– Det er vel litt som det pleier å vaere, at ungene kanskje heller vil drive med fotball eller andre ting, forteller Bringsverd og humrer lett over det lave oppmøtet.

– Vi er jo bekymret for at hoppsporte­n her i området skal dø ut. Vi har jo ikke akkurat rekruttert så mange nye hoppere de senere årene, utdyper Bringsverd med en mer seriøs tone.

– Samtidig er det også verdt å trekke frem de som faktisk har valgt å satse på hoppingen. For der har vi virkelig noen gode hoppere fremover, forteller en entusiasti­sk Bringsverd.

Han har i mange år vaert kjent for sitt sterke engasjemen­t for hoppsporte­n i distriktet, blant annet med en mobil hoppbakke som han har med seg der hvor det måtte finnes noen potensiell­e hoppere.

– Jeg reiser jo mye rundt på skoler, bursdager og det som måtte vaere, og ungene elsker jo det å hoppe i bakken. Problemet er at ytterst få velger å faktisk prøve seg på de åpne treningene våre, mener nestoren.

De 25-30 frivillige på åpen dag høstet også stor skryt fra Bringsverd.

– Ja, hadde vi ikke hatt så mange ildsjeler som står på så hadde dette gått enda dårligere, påpeker han.

 ??  ??
 ??  ?? MANGE AKTIVITETE­R: For dem som kom på åpen dag på Brattåsen fikk man også mulighet til å bli med på natursti og andre utendørsak­tiviteter.
MANGE AKTIVITETE­R: For dem som kom på åpen dag på Brattåsen fikk man også mulighet til å bli med på natursti og andre utendørsak­tiviteter.
 ??  ?? 40 METER: – Dette må vel vaere dagens lengste svev, fra Sørlandets kanskje beste hopper, mente speaker etter Sondre Hålands prestasjon i storbakken.
40 METER: – Dette må vel vaere dagens lengste svev, fra Sørlandets kanskje beste hopper, mente speaker etter Sondre Hålands prestasjon i storbakken.
 ??  ?? FORT: Det gikk nok litt fort for Theodor Håland som måtte se seg beseiret av bakken i Brattåsen.
FORT: Det gikk nok litt fort for Theodor Håland som måtte se seg beseiret av bakken i Brattåsen.
 ??  ?? POPULAER: – Den mobile bakken jeg reiser rundt med er jo kjempepopu­laer når ungene prøver den, forklarer Trygve Bringsverd.
POPULAER: – Den mobile bakken jeg reiser rundt med er jo kjempepopu­laer når ungene prøver den, forklarer Trygve Bringsverd.
 ??  ?? MEDALJEVAK­TER: Eirik Saetra (t.h.), Arne Seldal og Jonas Saetra prater løst og fast, og passer på at alle deltakerne får medalje.
MEDALJEVAK­TER: Eirik Saetra (t.h.), Arne Seldal og Jonas Saetra prater løst og fast, og passer på at alle deltakerne får medalje.
 ??  ?? KJELKE: Nathalie Kaggestad prøver 8-meters bakken under åpen dag i Brattåsen i Arendal søndag.
KJELKE: Nathalie Kaggestad prøver 8-meters bakken under åpen dag i Brattåsen i Arendal søndag.
 ??  ?? FLOTT SVEV:Songe-hopperen Henning Stea i et fint svev som endte på 35 meter.
FLOTT SVEV:Songe-hopperen Henning Stea i et fint svev som endte på 35 meter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway