Agderposten

Dan Helge ble årets Esso-medarbeide­r

I tolv år har Dan Helge Rem Johansen forsynt Hisøy med bensin, kaffe og pølser. Et ikonisk smil skulle sikre han diplom, samt en luksuriøs reise til Monaco.

- Matias Smørvik matias.smorvik@agderposte­n.no

Utmerkelse­n årets medarbeide­r i Esso Norge tilhører ingen ringere enn Dan Helge Rem Johansen. Like etter at Esso bygget om sin stasjon på Hisøy for 12 år siden ble han ansatt, og har nå solgt drivstoff lengre enn sjefen selv.

– Han er en av få som jobber her fulltid. Dan Helge er veldig medgjørlig, legger inn ekstra innsats når det trengs. Også er han bestandig blid, nesten litt sånn irriterend­e blid. Saerlig om morgenen når resten av oss er litt morgentrøt­te, er han full av energi, sier driver av stasjonen, Solveig Eppeland.

– Det er fordi jeg har fått meg kaffemaski­n hjemme, svarer Dan Helge kontant.

Ikke overrasken­de er maskinen fylt med de samme kaffebønne­ne som han får servert på jobben.

Treffsikke­r-konkurrans­e

Eppeland sto selv bak nominasjon­en og tror humøret hans har hatt mye å si for utmerkelse­n og for stasjonens kunder.

– Selv om noen kommer sure inn døra, er det sjelden at de går sure ut, sier hun.

– Det er litt det som er kjekt med å jobbe her. Noen har besøkt stasjonen jevnlig gjennom 20 år. Det er ikke bare «hei» og «ha det», man kan prate litt med kunden. Da blir det fort ganske mye triveliger­e å jobbe her, sier den ferske prisvinner­en.

Han skryter saerlig av arbeidsmil­jøet og kollegene. Samtidig setter han pris på å få styre med månedlige kampanjer. Blant annet er han mannen bak treffsikke­r-konkurrans­en. For hver gang en kunde klarer å fylle nøyaktig på kronen, altså på 200, 300, 400, 500 eller 600 kroner blank får kunden en gratis bilvask.

Deilig å lande

I midten av juni troppet flere topper fra ledelsen inn på stasjonen. En intetanend­e Dan Helge sto og skar i løk da de spurte ham om han visste hvorfor de var der.

–Nei, dere er vel her for å sjekke om alt er på stell, svarte Dan Helge.

I stedet ble han overrasket med diplom for årets medarbeide­r og en reise til Monaco for å delta på Esso forhandler­kongress i Esso. Prisen delte han med Margarete Sylven som jobber på en stasjon i SKotterud.

For to uker siden kom han hjem fra den påspandert­e turen. Der fulgte en langhelg med kasino, beachparty, helikopter­tur og gallamidda­g, i tillegg til de obligatori­ske fagseminar­ene og forhandler­messen.

– Det er deilig å ha fått landet etter en sånn tur, smiler Dan Helge, tilbake på stasjonen, kledd i den rødsprenge­nde Esso-skjorten. ▶

 ?? FOTO: MATIAS SMØRVIK ?? SMILET PÅ PLASS: Dan Helge Rem Johansen karakteris­eres gjerne med hans brede smil. Nå er han kåret til årets medarbeide­r i Esso-kjeden.
FOTO: MATIAS SMØRVIK SMILET PÅ PLASS: Dan Helge Rem Johansen karakteris­eres gjerne med hans brede smil. Nå er han kåret til årets medarbeide­r i Esso-kjeden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway