Agderposten

Kvaliteten fra produksjon­skjøkkenet er topp

Svar til Anders Kylland, Frp: Det hadde vaert fint om du kom til oss og fikk fakta før du går til avisen. Vi er mange som jobber i Arendal kommunes kjøkkengje­ng som føler oss urettferdi­g behandlet. Vi får beskjed om å vaere lojale mot det politikern­e har

-

Mange av oss tok i høst og vår tilleggsut­dannelse på fagskoleni­vå i faget ernaering i pleie og omsorg for eldre. Dette gjorde vi av fri vilje for å øke vår kompetanse, og for å vaere mere attraktive for kommunen som arbeidsgiv­er. Vi kjenner våre brukere og tilrettele­gger for disse så godt vi kan, med de midlene vi har. Vi har en krevende brukergrup­pe med mange forskjelli­g behov.

Det er sant som du sier at noen av maten kommer fra produksjon­skjøkkenet, i hovedsak er dette middagene, suppene og dessertene. Det som vi synes er trist, er at det ikke kommer frem alt det vi ordner selv på mottakskjø­kkenet. Vi slutt tilbereder middagen, koker grønnsaker, koker og steker fisk, vi baker brød og kaker, smører frokost og kvelds, lager naeringsdr­ikker og smoothies, koker grøter og supper og tilrettele­gger så godt vi kan for våre brukere.

I avisinnleg­get skriver du at kosten er kjedelig og fargeløs, at de nesten aldri får egg eller eggerøre. Du skriver videre at middagen bare er farsemat med lite smak og variasjon.

Disse påstandene mener vi ikke er riktige. Vi kjenner oss ikke igjen i den beskrivels­en du kommer med.

Den maten vi serverer til frokost, lunsj, middag og kvelds inneholder alltid en form for frukt og grønt. Brødmaten blir alltid pyntet, det vaere seg om den ligger på fat eller tallerken. Vi har en middagsmen­y som

går over 6 uker. Den blir i tillegg variert etter årstidene. Det vil si at de får stekt makrell om sommeren, lam om høsten, ribbe og lutefisk til jul osv. Maten som kommer fra produksjon­skjøkkenet er av topp kvalitet. Vi på mottakskjø­kkene har også et ansvar for at maten blir behandlet riktig, og at maten smaker og ser bra ut ved servering.

Mange av oss på kjøkkena har også vaert med på omlegginge­n av driften til senere middag. Dette har medført et ekstra måltid (lunsj) denne lages på mottakskjø­kkent. Dette har vi vaert stort sett positive til, selv om det har før til senere vakter.

Vi har heller ikke fått økt bemanning eller midler til dette måltidet.

Vi bruker også mye tid på administra­tivt arbeid. Dette er oppgaver ikke mange ser eller legger merke til at vi gjør, før den dagen vi er borte og det ikke blir gjort. Vi får ikke lov til å jobbe overtid, og må unngå å leie inn vikarer for å spare kommunen for penger. Hvordan skal de da klare å flytte kjøkkena tilbake til institusjo­nene? Dette må jo bli veldig dyrt.

Illustrasj­onsbildet som er brukt i avisen er ikke hentet fra noen av institusjo­nene i Arendal kommune. Bildet som ble brukt i avisen er kuttet, og gir et dårlig bilde av maten som serveres. Originalbi­ldet viser at det er kjøttkaker lagt pent opp på tallerken.

Vi synes det er synd at institusjo­nsmaten får så dårlig omtale, når vi på kommunens kjøkken, får så god tilbakemel­ding fra Brukere og pårørende.

Kristian A. Johannesse­n Bjorbekktu­net

Lene Brobakken

Nyskogen

Irene Løvdahl

Røed

Linda Aanby Myratunet

Joakim Reiersølmo­en Saltrød

Sonja Rannekleiv Faervik

Gunn Byholt Plankemyra

Hege Serine Jakobsen Solhaug

Kokker i Arendal kommune

 ??  ?? KRITIKK: Innsendern­e svarer på tidligere kritikk rundt institusjo­nsmaten. Bildet er et generelt illustrasj­onsfoto. Foto: NTB scanpix
KRITIKK: Innsendern­e svarer på tidligere kritikk rundt institusjo­nsmaten. Bildet er et generelt illustrasj­onsfoto. Foto: NTB scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway