Agderposten

Ordføreren sendt på strikkekur­s

Barndomsla­ereren ga opp Robert C. Nordli da strikking sto på timeplanen, og sendte i stedet eleven på sløydromme­t. Men det er aldri for sent å laere.

- Matias Smørvik redaksjone­n@agderposte­n.no

Arendals ordfører var alt annet enn vrang da Mari Sadidden (67) stilte sine tjenester til disposisjo­n. Nordli ble nemlig forespurt å bidra til Kirkens Bymisjons oransje skjerf-aksjon, men takket nei da strikkefer­dighetene var av det magre slaget.

Nordli hadde tidlig i barndommen problemer med å strikke gryteklute­ne, som klassen hadde fått i oppgave. Strikkepin­nene ble klemt så hardt mot hverandre at laereren fryktet at de skulle bli ødelagt. Lille Robert ble derfor sendt på sløyden.

Alle kan laere å strikke

Så langt i livet har han klart seg greit uten å kunne strikke eget tøy. Det var frem til årets oransje skjerf-aksjon. Over hele Norge strikkes oransje skjerf hvor fem prosent av garn-inntektene går til arbeid for gatas folk og andre som strever i hverdagen.

Voksenoppl­aeringen sendte en av deres fremste elever til å kurse ordføreren til det som ble et minneverdi­g møte. Den pensjonert­e fransklaer­eren Mari Sadidden (67) forlot Syria under krigen og kom til Arendal som kvoteflykt­ning.

– Nå er jeg ordentlig konsentrer­t, sier en stille ordfører mens han fører en tråden gjennom masken.

Samtidig snakker Mari Sadidden i ett sett om mat, nordmenn hun har møtt, glatte veier og kommunens strøarbeid.

– Veldig bra, Robert, sier hun når hun får se at raden er ferdig.

– Alle kan laere å strikke. Det er ikke veldig vanskelig, og går raskt å laere. Mange menn tror at det er bare for damer, men det stemmer ikke, sier hun.

– Jeg er bare glad jeg slapp og lage maskene, sier Robert Nordli og puster lettet ut.

Skal henge i lyktestolp­er

Ordføreren var godt fornøyd med den timelange leksjonen som også inneholdt en stående invitasjon til et syrisk måltid.

– Helt fantastisk. Det er gøy å møte et menneske som Mari. Å høre hennes historier og hennes engasjemen­t for frivilligh­eten er en sann inspirasjo­n, sier han.

I likhet med fjoråret er ordføreren med på å henge opp oransje skjerf rundt om i byens lyktestolp­er, som folk igjen kan plukke ned og varme halsen med. Men det går nok fortsatt litt tid før vi får se Nordli med strikketøy på ordførerst­olen.

– Ikke i bystyret, nei. Men du skal ikke se bort ifra at jeg tar opp strikkinge­n, ler han.

 ??  ??
 ?? FOTO: MATIAS SMØRVIK ?? LAEREREN OG STUDENTEN: I en alder av 41 år laerte Arendals ordfører Robert C. Nordli å strikke. Mari Sadidden (67) stilte gladelig som laeremeste­r på ordføreren­s kontor. Til sist var rekken gjennomfør­t og dommen var ikke noe mindre enn «veldig bra». Da kunne Nordli puste lettet ut.
FOTO: MATIAS SMØRVIK LAEREREN OG STUDENTEN: I en alder av 41 år laerte Arendals ordfører Robert C. Nordli å strikke. Mari Sadidden (67) stilte gladelig som laeremeste­r på ordføreren­s kontor. Til sist var rekken gjennomfør­t og dommen var ikke noe mindre enn «veldig bra». Da kunne Nordli puste lettet ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway