Agderposten

Ble storfangst på første dag

Yrkesfiske­r Atle Svendsen jubler for det som kan bli nok en rekordstor hummerseso­ng.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Av 100 teiner som yrkesfiske­ren fra Arendal hadde lov til å legge ut, fikk han på sesongens første trekk i går 41 hummer over det strenge minstemåle­t på 25 centimeter.

– Det er like bra som i fjor som var et rekordår, slår Atle Svendsen fast.

Ruskete start

Agderposte­n fikk i går vaere med på årets første trekk etter at hummerseso­ngen startet 1. oktober.

Med vind som frisknet til over ti meter i sekundet – og kraftig regn i bygene, ble det en tøff start på sesongen for de mange hobby- og yrkesfiske­rne på kysten av Aust-Agder.

– Det er nok mange som hel- ler venter til i morgen med å ta opp teinene sine, sier Svendsen og ser seg rundt på det åpne havet der bare et par-tre andre båter er ute i samme aerend.

650 kroner kiloet

At det ser ut til å bli et bra år, kan også daglig leder Eva Seljestad på Arendal Fiskemotta­k bekrefte.

Selv om det fleste yrkesfiske­rne nok ventet på onsdagens finvaer før de dro ut for trekke teinene, fikk hun inn en levering på 37 hummer fra en yrkesfiske­r som hadde trosset det dårlige vaeret. Med en utsalgspri­s på 650 kroner kiloet, betyr dette en omsetning på drøye 24.000 kroner.

Strenge regler

Selv om det etter bare en dag er for tidlig å si noe sikkert, kan det ifølge Atle Svendsen nå virke som om de strenge restriksjo­nene de siste årene virkelig har hatt en effekt på hummerbest­anden.

Spesielt trekker han frem fredningen av hummer som baerer rogn,

– Selv om det er frustreren­de å kaste ut igjen så mye fin hummer, er jeg sikker på at alle som har dette som yrke er fornøyd med det regelverke­t vi har i dag, konkludere­r han.

 ??  ??
 ??  ?? TIDLIG MORGEN: Klokken 07.00 tirsdag morgen la sjarken «Anfield» på det som skulle bli et tolv timer langt tokt etter hundre teiner.
TIDLIG MORGEN: Klokken 07.00 tirsdag morgen la sjarken «Anfield» på det som skulle bli et tolv timer langt tokt etter hundre teiner.
 ??  ?? 41 HUMMER: Kassen med hummer begynner å fylle seg opp. På slutten av dagen kunne Atle Svendsen telle opp 41 hummer over minstemåle­t.
41 HUMMER: Kassen med hummer begynner å fylle seg opp. På slutten av dagen kunne Atle Svendsen telle opp 41 hummer over minstemåle­t.
 ??  ?? UNDER MINSTEMÅLE­T: Atle Svendsen kaster ut en hummer som er under minstemåle­t.
UNDER MINSTEMÅLE­T: Atle Svendsen kaster ut en hummer som er under minstemåle­t.
 ??  ?? FORNØYE: Kaptein og «mannskap» er fornøyde med fangsten, fra venstre Atle og Marius Svendsen, Eigil og Matias Gylland.
FORNØYE: Kaptein og «mannskap» er fornøyde med fangsten, fra venstre Atle og Marius Svendsen, Eigil og Matias Gylland.
 ??  ?? FAR OG SØNN: Yrkesfiske­r Atle Svendsen og sønnen Marius jubler for det som kan bli en rekordstor hummerseso­ng.
FAR OG SØNN: Yrkesfiske­r Atle Svendsen og sønnen Marius jubler for det som kan bli en rekordstor hummerseso­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway