Agderposten

Enkelt hytteliv til under 500.000 kr.

Er du fornøyd med det enkle hyttelivet på fjellet eller heia, kan du fortsatt få deg ei billig hytte før vinterseso­ngen.

- Bjørn Atle Eide bae@agderposte­n.no

Klarer du deg med strøm fra eget aggregat og vann fra brønn, er det nå mulig å skaffe seg et krypinn på fjellet i Valle, 15 minutter fra Hallbjønns­ekken og Bjørnevann, til 290.000 kroner.

– Det er jo ikke noen voldsom høy standard, men det er flott ski- og turterreng, forteller selgeren, Bjørn Stephansen fra Kristiansa­nd. Han legger ikke skjul på at responsen har vaert god.

– Det har allerede vaert noen og sett på hytte og flere kommer til helga, sier Stephansen.

12 under 505.000 kr

Muligheten­e er mange for kjøpere som kan tenke seg et enkelt hytteliv. På finn.no ligger det nå 12 innlandshy­tter til under 505.000 kroner ute for salg i Aust-Agder. Det er flest i Birkenes og Evje, der henholdsvi­s Mosfjellhe­ia og Gautestad peker seg ut som de mest populaere områdene.

Også innlandshy­tter i Grimstad, Gjerstad og Åmli er det nå mulig å få for under en halv million kroner. Men det finnes også enkelthytt­er i høyfjellsk­ommunene Valle og Bykle.

- Godt marked for enkle hytter

– Det er et godt marked for det enkle hyttelivet, bekrefter eiendomsme­gler Isabel Bermudez Myhre i Exbo, som har flere lavt prisede innlandshy­tter ute for salg.

– Mosfjell er saerlig aktuelt. Vi har akkurat nå tre hytter på Mosfjell for salg. Disse selges hele året og er ikke sesongbeto­nt, sier megleren.

– Disse hyttene fungerer greit for mange. Mange har også gode løsninger for vann og strøm. De fleste hyttene vi selger i denne prisklasse­n betraktes som god gammeldags hytte, med enkel standard.

– Hvem kjøper slike enkle hytter, unge eller godt voksne?

– Her er det kjøpere i alle aldre, sier eiendomsme­gler Isabel Bermudez Myhre i Exbo.

Over 200 fritidsbol­iger for salg

Totalt er det 238 fritidsbol­iger til salgs i Aust-Agder nå, ifølge finn.no.

Foruten skjaergård­seiendomme­ne, er det hytter på Hovden i Bykle som dominerer i den andre enden av prisskalae­n.

På Hovden finnes det nå eksempelvi­s et hus på 223 kvadratmet­er i Hovden Alpin Lodge til 11,8 millioner kroner, og hytter i Solseterko­llen og på Hovdenut til henholdsvi­s 9,5 og 6,3 millioner kroner.

 ?? FOTO: PRIVAT/EXBO ?? ENKELT HYTTELIV: Hyttene på Mosfjell (t.v.) og i Valle er til salgs for henholdsvi­s 490.000 og 290.000 kroner.
FOTO: PRIVAT/EXBO ENKELT HYTTELIV: Hyttene på Mosfjell (t.v.) og i Valle er til salgs for henholdsvi­s 490.000 og 290.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway