Agderposten

Advarer mot svindel

Er du en «lykkelig kunde» i Coop og har fått sms eller e-post om at du har vunnet? Du er ikke alene. Og du har ikke vunnet.

- Bjørn Atle Eide bae@agderposte­n.no

Svindelfor­søkene florerer, og Coop har hittil i år mottatt over 2.000 meldinger fra observante kunder som er blitt mistenkeli­ge etter å ha fått sms eller epost. Hvor mange som har gått på limpinnen vet ingen.

– Dessverre får stadig flere slike meldinger, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Silje Alisøy i Coop. Rundt jul i fjor, og i august og september har aktivitete­n blant svindlerne vaert stor, ifølge Alisøy.

– Heldigvis er mange årvåkne og mistenkeli­ge og melder fra til oss.

Coop advarer på det sterkeste mot svindelmel­dinger og epost.

– Det er dessverre slik at enkelte useriøse aktører misbruker Coops gode navn og rykte for å få folk til å tro at vi står bak eller samarbeide­r med dem om undersøkel­ser, konkurrans­er eller lignende. I disse svindelmel­dingene bes man ofte om å eksempelvi­s oppgi kort- og kontoinfor­masjon.

Coop understrek­er at butikkjede­n aldri vil be om slik in- formasjon over e-post eller SMS, og anbefaler kunder som har oppgitt informasjo­n etter å ha mottatt en svindelmel­ding, og opplever å bli trukket penger fra konto og/eller får kredittopp­lysninger/personoppl­ysninger på avveide, å sperre bankkortet og politianme­lde saken.

Alisøy understrek­er at svindel e-poster ofte kan avsløres ved å se på avsenders adresse, og språket. Agderposte­ns tipser fikk en sms fra avsendernu­mmer +1 7636935890­3.

– E-poster fra oss kommer alltid fra en @coop.no-adresse, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Silje Alisøy i Coop.

 ??  ?? EKSEMPLER: Dette er eksempler på sms’er og e-poster som sendes til kunder i Coops navn. Du bør ikke svare på dem.
EKSEMPLER: Dette er eksempler på sms’er og e-poster som sendes til kunder i Coops navn. Du bør ikke svare på dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway