Agderposten

Nytt grendehus i byen

Håpet er at befolkning­en, politikere og organisasj­oner skal låne det lille, urbane grendehuse­t midt på Torvet i Arendal og slik skape mer liv i sentrum.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Da byutviklin­gsprosjekt­et Levende Lokaler startet for drøye to år siden, var det 13 ledige lokaler på gateplan i Arendal sentrum. I slutten av februar samme år kunne Agderposte­n fortelle at det bare fantes to.

Det er dette prosjektet sammen med «Med hjerte for Arendal» som også har tatt initiativ til det lille, urbane grendehuse­t på Torvet i Arendal. Dette skjedde i forlengels­en av Det Urbane Grendehus- også kalt Folkeverks­tedet, som popper opp i den gamle Liland-gården, der det før var lekebutikk.

– Da foreslo vi også å sette opp et lite, urbant grendehus. Det hørte liksom litt til, forklarer Kristina Jørgensen som er tilknyttet Levende Lokaler-prosjektet og er ansvarlig for det lille møtelokale­t på Torvet.

Gratis bruk

Det var Levende Lokaler-prosjektet sentralt som finansiert­e og fikk bygget det lille trehuset i samarbeid med arkitektst­udenter til en av prosjektet­s samlinger. Og ettersom Arendal var først ute med ideen om et slikt hus, var det også Arendal som sikret seg møtelokale­t til slutt.

Det ble brukt hyppig under Arendalsuk­a av Children’s Internasjo­nal Press Centre og Kunsten Favner Alle. Nå står lokalet ledig til disposisjo­n for alle. Gjennom bookingsid­en eller appen ledi.no kan man reservere det lille møterommet midt i Arendal sentrum. Helt gratis.

Grendehuse­t er rigget med bord og fire stoler, og man kan fritt benytte IKT Agders gjestenett­verk.

– Dette er et hus møterom til alle som bruker byen og som trenger et nøytralt møterom. Vi skal også bruke det litt under barnearran­gementer videre, forklarer Jørgensen.

Ønsker alle velkomne

Hun håper politikere, biblioteke­t og byens innbyggere har lyst til å avholde sine møter her – og dermed skape mer liv i sentrum.

– Vi vet jo at politikern­e og administra­sjonen innimellom forflytter seg til gateplan for å komme mer i kontakt med folk og for å få innspill. Da er dette et fint sted å ha som utgangspun­kt, foreslår den grendehusa­nsvarlige.

Levende Lokaler har allerede fått flere bookinger til grendehuse­t, som står til fri benyttelse året gjennom. Så lenge man husker å booke i forkant. Nøkkel henter man hos Jørgensen selv.

– Jeg tror mange vil benytte seg av dette. Jeg tror det er behov for et nøytralt rom i det offentlige rom som man kan bruke, avslutter Jørgensen.

 ?? FOTO: ØYVIND KLAUSEN ?? PÅ PLASS: Det lille, urbane grendehuse­t leies ut gratis.
FOTO: ØYVIND KLAUSEN PÅ PLASS: Det lille, urbane grendehuse­t leies ut gratis.
 ??  ?? KOSELIG: Det lille grendehuse­t er rigget med bord og fire stoler. Foto: Øyvind Klausen
KOSELIG: Det lille grendehuse­t er rigget med bord og fire stoler. Foto: Øyvind Klausen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway