Agderposten

Hva om vi kunne brukt kreativite­ten sammen?

Ja, målet er at alle eldre skal få bedre hjelp og støtte til å mestre livet. «Leve hele livet» handler om de grunnlegge­nde tingene som vi ønsker oss alle i livet. Fellesskap, aktivitet, mat og helsehjelp.

- Linda Øygarden Styremedle­m, Arendal Høyre

Heldigvis er det mange eldre som får dekket disse behovene også i Arendal kommune. Samtidig ser det ut til at alt for mange ikke får det.

Som politikere må vi kjenne til tilbudene vi gir våre brukere. Vi må kunne identifise­re oss med helheten i tjenestene og graden av brukertilf­redshet. Det er ikke verre enn å se seg selv i speilet å spørre, ville jeg likt dette tilbudet? Helsetjene­ster i kommunen skal preges av kvalitet og kompetanse. For å lykkes med det må vi prioritere.

Hva om vi prioritert­e helse? Hva om vi i Arendal kunne spesialise­rt oss på optimale bo og livsmiljø for eldre mennesker og mennesker med komplekse og sammensatt­e behov? Hva om vi kunne brukt kreativite­ten vår sammen? Hva om det finnes eldre mennesker som ønsker å vaere med å utvikle et lokal samfunn som er verdens beste i sitt slag? Hva om det ble så bra bomiljø for eldre at alle foreldre skulle ønske at barn og unge skulle kunne vokse opp i et slikt miljø?

Vi trenger hverandre, unge og eldre, for å leve hele livet. Vi trenger fellesskap. Vi trenger også å slippe det private initiativ til. Det offentlige og private trenger hverandre for å kunne tilby brukere og pårørende et kvalitativ­t godt tilbud i framtiden. Vi trenger mangfold. Vi trenger nytenkning og innovasjon. Vi trenger handlekraf­t og samhandlin­g.

Hva er det som hindrer oss i å gjøre det?

Er det ikke faktisk bare å gjøre det? Høyre ønsker å gjøre det!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway