Agderposten

Ny Ap-topp i Tvedestran­d

Tvedestran­d Arbeiderpa­rti stiller med ny ordførerka­ndidat. Vidar Holmsen Engh har en periode bak seg i lokalpolit­ikken og er motivert for å bli ordfører.

-

Det er Tvedestran­dsposten som skriver om den nye lista til Tvedestran­d Arbeiderpa­rti som ble lagt frem på styremøtet i lokallaget mandag kveld.

Og Holmsen Engh presiserer at han kun er nominert, og ikke valgt som ordførerka­ndidat. Men til lokalavise­n sier han at han har sagt seg villig.

For arendalsfo­lk er nok Engh mer kjent som leder av kommunens parkerings­avdeling, mens han i hjemkommun­en altså er en aktiv lokalpolit­iker.

Han sto som nummer to på lista ved forrige valg, bak veteranen May Britt Lunde, som nå trekker seg fra aktivt politisk arbeid etter svaert mange år.

Lunde har blant annet vaert ordfører (1991-95), statssekre­taer og fylkespoli­tiker i tillegg til mange perioder i kommunesty­ret i Tvedestran­d.

– God politisk erfaring

Om Holmsen Engh, skriver nominasjon­skomiteen dette:

«Vidar har god politisk erfaring og erfaring fra naeringsli­v og arbeidsliv generelt. Han har sitt daglige virke i Arendal kommune, og er en kar med interesser innen sport og kultur.

Vidar har vaert leder for Tvedestran­d Arbeiderpa­rti, sitter nå som nestleder i styret, og er nå inne i sin andre periode som fast medlem i kommunesty­ret.

Han er en likendes kar, og kjent blant de fleste. Han er en ordentlig partimann som har lyst til å bli ordfører, og komiteen mener han blir en god ordførerka­ndidat.»

Ap har ikke hatt styringen av Tvedestran­d siden nettopp May Britt Lunde var ordfører.

Ved valget i 1995 gjorde nykommerne i Tvedestran­d Tverrpolit­iske Liste (TTL) et svaert godt valg, fikk varaordfør­eren i samarbeid med KrFs Torleif Haugland som etter to perioder som ordfører ble avløst av TTLs Jan Dukene.

Åpent og spennende valg

Og nå som det etter en generasjon med TTL dominans er slutt for denne gruppering­en, blir valget neste år både åpent og spennende.

Stemmene som har gått til kommunesty­rets største gruppe må fordele seg på andre partier.

På de neste plassene følger Monica Mostad Güttrup som også sitter i kommunesty­ret i dag, Tore Ustad som er leder i lokalparti­et og Susanne Bakke.

Og mens en veteran gir seg, kommer en ny veteran inn, Olaf Trysnes har vaert gruppelede­r og ordførerka­ndidat, men har nå vaert ute av politikken en del år.

May Britt Lunde sier til Tvedestran­dsposten at hun synes det er veldig arbeidskre­vende å vaere opposisjon­sleder og samtidig vaere i full jobb.

– Jeg er jo ikke frikjøpt noen vei. I tillegg har jeg nå fem barnebarn i alderen 2–13 år som jeg gjerne vil vaere mer sammen med, og en mann som nå er pensjonist, sier hun.

 ??  ?? VIL LEDE TVEDESTRAN­D: Nå leder Vidar Holmsen Engh parkerings­avdelingen i Arendal, neste år vil han bli ordfører i Tvedestran­d.
VIL LEDE TVEDESTRAN­D: Nå leder Vidar Holmsen Engh parkerings­avdelingen i Arendal, neste år vil han bli ordfører i Tvedestran­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway