Agderposten

Jobbet for sikkerhets­firma – nå er han dømt for svindel

- Anne Gro Ballestad

DØMT: Mens mannen jobbet for et sikkerhets­firma på Sørlandet, svindlet han NAV for over 100.000 kroner. Nå er han dømt til 21 dager ubetinget fengsel for dokumentfo­rfalskning og svindel av til sammen 104.000 kroner. Det var de interne rutinene hos ▶ – Vi har fått en styringsen­het koblet opp mot orgelet som gir oss muligheter for å variere musikken, forteller kantor Tim Harry Blomberg.

Dermed kan han sitte hjemme og legge inn ett arrangemen­t med noter på sin iPad NAV som avslørte at samtidig som han hevet dagpenger, hevet han også lønn i sikkerhets­firmaet. Da saken kom opp for retten, innrømmet mannen de faktisk forhold. Der innrømmet han også å ha jukset med registreri­ngsskjemae­t som dannet grunnlaget eller Mac.

Dette legges så inn i styringsen­heten som får de 16 klokkene i tårnet på Trefoldigh­et kirke til å spille en melodi på mellom 15 og 20 sekunder.

– Klokkespil­let er programmer­t til å fremføre melodier hver tredje time fra klokken 9 om morgenen til klokken 21 om kvelden, forteller Blomberg, som selv er på ferie i Polen mens Kim Larsens «This is my life» ljomer ut over Arendal sentrum.

– Jeg valgte denne melodien fordi det er noe folk kan kjenne seg igjen i og nyte, sier han.

– Stopp opp og kjenne pulsen for de dagpengene han fikk. Som årsak til denne svindelen, oppga mannen et han var i en vanskelig økonomisk situasjon da svindelen startet. Han innrømmet også at det var lettvint og fristende å sende inn meldekorte­ne for å få mer penger. At det var ulovlig, fra byens klokketårn, skriver han på Facebook.

Kommentare­n ble lagt ut onsdag og har fått naermere 170 likes, åtte hyggelige kommentare­r og 47 delinger.

Klokkespil­let øverst i det 88 visste han ifølge dommen også. Når det kom til utmålingen av straff, skal det normalt reageres med ubetinget fengsel ved så høye beløp. Med en strafferab­att på 9 dager – fordi han tilsto alt, ble straffen satt til 21 dager ubetinget fengsel. meter høye kirketårne­t på Tyholmen, var en gave fra AustAgder sparebank til Arendal by feiret sitt 200-årsjubileu­m i 1973.

Kirketårne­t har også store høyttalere som via en mikrofon hengende fra takhimling­en inne i kirken, kan bringe orgelmusik­k ut over hele byen ved høytider og spesielle anledninge­r.

 ??  ??
 ??  ?? VELGER UT: Kantor Tim Harry Blomberg styrer musikken til klokkespil­let i tårnet på Trefoldigh­et kirke i Arendal. Han ville minnes Kim Larsen, som døde søndag, og la inn «This is my life».
VELGER UT: Kantor Tim Harry Blomberg styrer musikken til klokkespil­let i tårnet på Trefoldigh­et kirke i Arendal. Han ville minnes Kim Larsen, som døde søndag, og la inn «This is my life».
 ??  ?? KJENNER IKKE: Christian Syvertsen og Iselin Olsen har så vidt hørt om Kim Larsen og kjente ikke igjen melodien som ble spilt fra klokketårn­et. – Min farmor var stor fan av ham, forteller Christian.
KJENNER IKKE: Christian Syvertsen og Iselin Olsen har så vidt hørt om Kim Larsen og kjente ikke igjen melodien som ble spilt fra klokketårn­et. – Min farmor var stor fan av ham, forteller Christian.
 ??  ?? STOR FAN: Tine Elmenhorst var en stor fan av Kim Larsen. – Jeg hørte spillet nå, men ikke at det var hans melodi, sier Elmenhorst.
STOR FAN: Tine Elmenhorst var en stor fan av Kim Larsen. – Jeg hørte spillet nå, men ikke at det var hans melodi, sier Elmenhorst.
 ??  ?? AERET: Fra tårnet i Trefoldigh­etskirken spilte klokkene This is my Life til minne om Kim Larsen.
AERET: Fra tårnet i Trefoldigh­etskirken spilte klokkene This is my Life til minne om Kim Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway