Agderposten

Betaler du ikke den ene krona – får du bot

Det koster ei krone å parkere i Risør. Betaler du ikke – får du bot. Parkerings­vaktene behandler nemlig alle saker likt.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

– Jeg vil legge inn et ord på at bilister som ikke betaler den ene krona, skal bli behandlet på mildest mulig vis, sa ordfører i Risør, Per Kristian Lunden, til Agderposte­n for kort tid siden da prisen for parkering ble ei krone.

Avdelingsi­ngeniør Odd Arne Børset i Risør kommune sier til Aust Agder Blad at ordføreren ikke kan bestemme at de som ikke betaler den ene krona, skal få mild behandling.

Han forteller at parkerings­vaktene fortsatt skriver ut bøter: Alle saker behandles likt – uansett om det koster ei krone timen eller 100 kroner timen.

– Det er akkurat de samme kriteriene som gjelder, sier Børset til Aust Agder Blad.

Han forklarer videre at manglende betaling av den ene krona i ytterste konsekvens kan havne i retten.

– Skulle retten – fordi ordføreren har bedt om det – behandle saken mildest mulig? Det ville ikke vaert rimelig, sier Børset til avisen.

– Det jeg mente, var at man skulle bli behandlet mildest mulig etter loven som gjelder. Jeg sa også at jeg ikke skulle påføre noe regime til parkerings­vaktene i Risør som ikke er lovlig. De skal følge loven, sier ordfører Lunden til Aust Agder Blad.

Kommunesty­ret i Risør har vedtatt gratis parkering i to timer.

– Vi klarer ikke å endre skilt og vedtekter på lovlig vis innen fristen for vedtaket, derfor har vi senket prisen til praktisk talt gratis, det vil si ei krone timen, har ordfører Lunden forklart til Agderposte­n. ▶

 ?? ARKIVFOTO: THORVALD KNUDSEN ?? KOSTER EI KRONE: Betaler du ikke – får du bot. Ordfører i Risør, Per Kristian Lunden, legger her på ei krone.
ARKIVFOTO: THORVALD KNUDSEN KOSTER EI KRONE: Betaler du ikke – får du bot. Ordfører i Risør, Per Kristian Lunden, legger her på ei krone.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway