Agderposten

Ropstad glad for støtte på hjemmebane

– Jeg innrømmer at jeg er glad for at mitt synspunkt fikk flertall i Agder KrF. Samtidig skal jeg kjempe for at Knut Arild Hareide fortsetter som partileder, sier nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Agder KrF mener partiet bør gå inn i regjerings­forhandlin­ger med Solberg. Det ble klart etter en avstemming på KrFs rådsmøte i Vennesla Frikirke.

– Jeg ble tryggere på min anbefaling. Det var kjekt å komme på hjemmebane. Vi hadde en veldig god tone og saklig debatt. Både jeg og Knut Arild ble inspirerte av å vaere der. Det er oppløftend­e at vi er samlet om å jobbe for størst mulig gjennomsla­g for KrF. Dette er ikke en enkel sak for noen av oss, sier KrFs nestleder, Kjell Ingolf Ropstad fra Evje, til Agderposte­n etter møtet torsdag kveld.

Men noen delegater ba Hareide fratre som partileder.

– Anne Ma Timenes gjorde det, og det var helt greit at hun sa ifra om det. Jeg opplever at resten av rådsmøtet ønsker Hareide som leder, sier Ropstad.

– Synes du at Hareide kan fortsette som partileder dersom KrF går inn i Erna Solbergs sittende regjering?

– Ja, absolutt! Det er en leders oppgave å gi tydelig råd. Knut Arild er den beste lederen vi kan ha.

– Har du lyst til å bli partileder? – Det er ikke et aktuelt spørsmål nå. Da må jeg tenke langt fram. Hvis det blir aktuelt, skal jeg tenke grundig på det – og snakke med kona, sier Ropstad.

– Hvordan er det å reise rundt å fronte et annet synspunkt enn sin egen partileder?

– Jeg skulle gjerne vaert enig med Knut Arild. Han er en dyktig fotballspi­ller, og jeg liker best når vi er på lag både i fotballen og i politikken. Men det er en styrke for partiet at vi kan ha forskjelli­ge synspunkt. Jeg bruker det som en fordel, sier Ropstad.

Også Knut Arild Hareide var positiv etter møtet i Vennesla, der lokallagsl­edere og ordførere var til stede.

– Jeg ser lysere på å vinne fram på landsmøtet 2. november, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til pressen. Det skriver NTB.

Under møtet, som var stengt for pressen, ble det holdt en avstemning hvor de oppmøtte lokalpolit­ikerne stemte for at KrF bør gå i forhandlin­ger med Solberg-regjeringe­n.

Hareide mener på sin side at KrF bør søke regjerings­forhandlin­ger med Ap og Sp.

Hareide understrek­et overfor pressen at han også hadde fått positive tilbakemel­dinger fra lokalpolit­ikerne.

– Jeg har fått støtte her. Jeg visste at når jeg kom til Sørlandet, så ville motstanden vaere ganske stor. Jeg ser lysere på å vinne fram, men min følelse rundt det trenger jeg ikke å begrunne, sa Hareide.

 ??  ?? FRONTER FORSKJELLI­GE MENINGER: – Jeg liker best å vaere på lag med Knut Arild, både i fotballen og i politikken, sier nestleder Kjell Ingolf
FRONTER FORSKJELLI­GE MENINGER: – Jeg liker best å vaere på lag med Knut Arild, både i fotballen og i politikken, sier nestleder Kjell Ingolf

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway