Agderposten

Flere barn

- Bibiana Piene, NTB

mange årsaker til at tallet på fødsler går ned, blant annet eldre førstegang­sfødende. Det kan henge sammen med at folk finner den de vil ha barn med, senere i livet, tror hun.

– Men regjeringe­n er ikke opptatt av å finne ektefelle til folk. Det må de klare selv, sa statsminis­teren og høstet latter i salen.

I talen listet hun også opp regjeringe­ns seks prioritert­e områder, deriblant arbeidsliv, klima og inkluderin­g, og viste til framgang på flere områder, som mindre lønnsforsk­jell mellom kvinner og menn, kutt i klimautsli­pp og flere unge som fullfører utdanning.

– Dette er jeg stolt av. Dette er en villet utvikling, sa Solberg

Grillet om politi

Ap-leder Jonas Gahr Støre var derimot mer opptatt av hva regjeringe­n vil gjøre for å løse krisen i politiet. Elleve av tolv politidist­rikter melder om problemer etter politirefo­rmen, saker hoper seg opp, og grove voldshandl­inger blir liggende så lenge at de ikke kan behandles, påpeker Ap-lederen.

– Det er ikke så negativt som opposisjon­en maler det som. Responstid­en har gått ned, repliserte Solberg.

– Folk sier jo at de ser mer politi. De sier at de er fornøyd med politiet. Men vi er ikke fornøyd der vi står, og det har vi gitt klar beskjed om til politiet, føyde hun til. ▶

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Knut Arild Hareide lot seg ikke overbevise.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Knut Arild Hareide lot seg ikke overbevise.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway