Agderposten

Beviset på at Silas har fått et navn i operaen

Silas Henriksen fra Arendal fikk en gjev utmerkelse etter siste forestilli­ng i hovedrolle­n i The Hamlet Complex i operaen denne uken.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

«Gratulerer, Silas Henriksen! Etter siste forestilli­ng av kritikerro­ste The Hamlet Complex i går kveld ble Silas utnevnt til solist i Nasjonalba­lletten av ballettsje­f Ingrid Lorentzen. Høyst fortjent etter å ha bergtatt og imponert publikum både i Norge og utlandet i en rekke store roller.»

Slik lød meldingen fra Den Norske Opera & Ballett som ble lagt ut på Facebook tirsdag morgen.

Danset for kongeparet

Silas Henriksen, som er fra Arendal, har fått et stort navn ved Den Norske Opera & Ballett etter mange fremtreden­de roller. Han danset også for kong Harald og dronning Sonja da Nils Bech sang under feiringen av deres gullbryllu­p i Domkirken høsten 2018.

I vår danset han hovedrolle­n i Strømgrens «Sult», og i høst har han hatt rollen som talende og dansende Hamlet i Øyens «The Hamlet Complex» som har høstet svaert gode kritikker. Og det var altså etter denne rollen at han denne uken ble utnevnt som solist i Nasjonalba­lletten.

Ble overrasket på scenen

Hovedperso­nen visste ingenting på forhånd, men ballettsje­f Ingrid Lorentzen ved operaen hadde ringt familien og invitert dem til salen akkurat denne kvelden. Og da sceneteppe­t gikk ned for siste gang for Hamlet-forestilli­ngen, gikk hun ut på scenen foran fullsatt sal og annonserte utnevnelse­n av Henriksen som solist.

– Jeg ble veldig rørt. Jeg visste jeg hadde mange venner i salen pluss familie. Jeg ser det som en anerkjenne­lse for alt jeg har gjort til nå i karrieren, sier Henriksen til Agderposte­n.

– Det var også hyggelig å få gratulasjo­ner fra kolleger som mente at utnevnelse­n var fortjent, fortsetter proffdanse­ren.

Etter utnevnelse­n fikk han besøk av familien backstage, og det ble en emosjonell kveld, kan danseren røpe.

Skal til Shanghai

Etter 11–12 år som proffdanse­r setter Henriksen stor pris på denne formen for anerkjenne­lse. Selv om det finnes noe som fortsatt er enda større.

– Først og fremst er anerkjenne­lsen for meg å få roller, ikke en tittel, men det er en fin anerkjenne­lse dette også, sier danseren.

Nå venter Shanghai med forestilli­ngen «Ghosts» der han har rollen som Oswald Alving, før han skal i gang med etterarbei­det med en dansefilm som han hadde ideen og regien på i sommer. Han danser også selv i filmen, sammen med to andre.

– Det blir en film innen kortfilmsj­angeren, og den kommer ut til våren, røper den talentfull­e arendalitt­en.

 ?? FOTO: ERIK BERG ?? HYLLET: Etter siste forestilli­ng av kritikerro­ste The Hamlet Complex i går kveld ble Silas utnevnt til solist i Nasjonalba­lletten av ballettsje­f Ingrid Lorentzen.
FOTO: ERIK BERG HYLLET: Etter siste forestilli­ng av kritikerro­ste The Hamlet Complex i går kveld ble Silas utnevnt til solist i Nasjonalba­lletten av ballettsje­f Ingrid Lorentzen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway