Agderposten

En torsdag utenom det vanlige

-

ARENDAL: Hver torsdag treffes 6–15 mennesker på Røde Kors-huset på Langbrygge­n for å gjennomfør­e norsktreni­ng i regi av Hisøy Røde Kors. Aktivitete­n har derfor fått navnet Torsdagskl­ubben.

Siden oppstarten i 2009 har hele 44 nasjoner deltatt, og dermed fått et verdifullt språktreni­ngstilbud.

Den 27. september var en torsdag litt utenom det vanlige: Torsdagskl­ubben var invitert til å få et innblikk i hvordan norsk politikk og styring fungerer.

Det er ikke bare språk som varierer mye i ulike nasjoner, derfor ble det denne torsdagen gjennomfør­t er fin kombinasjo­n av norsktreni­ng og laering om norsk saksbehand­ling og styring. Deltakerne fikk et verdifullt innblikk i hvordan bystyret arbeider og behandler saker ved å vaere publikum på siste del av et bystyremøt­e. I tillegg holdt ordfører Robert Cornels Nordli et flott innlegg for Torsdagskl­ubben, hvor han forklarte hvilke mandat og rolle en ordfører har. Deltakerne fikk også svar på hvorfor de som står på talerstole­n i bystyret alltid innledet sine innlegg med «Ordfører». Både deltakere og frivillige synes dette var en svaert laererik og nyttig norsktreni­ngsøkt, og takker for at de fikk komme på besøk! Med vennlig hilsen Marthe Amalie Berntsen Frivilligh­etskoordin­ator, Aust-Agder Røde Kors

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway