Agderposten

Gul stripe på sykkelveie­n

- Alternativ til asfalt Grus på utsiden

HOLD TIL HØYRE: Den gule stripa som er kommet på Langsae, skyldes de skarpe svingene både ut og inn av undergange­n.

– Den nye merkingen skal hindre at noen får et ublidt møte med møtende trafikante­r. Ikke et stort tiltak, men likevel et bidrag til å gjøre forholdene for gående og syklende litt bedre og tryggere, skriver Kari Liheim Sund i Statens vegvesens kommunikas­jonsstab til Sideblikk.

Når vi nå først har tak i Vegvesenet, benytter vi anledninge­n til å bringe videre et spørsmål vi har fått fra en fotgjenger.

Fotgjenger­en har gått mellom Harebakken og Langsaekry­sset og lagt merke til at det har oppstått en antydning til en smal sti parallelt med den asfalterte gangveien.

– Den er så deilig og myk å gå på for oss med smerter i hofter og knaer. Jeg tipper at joggere også liker mykere underlag, sier hun og fortsetter:

– Jeg skjønner at både syklister, barnevogn- og rullatorsj­åfører og mange andre setter pris på asfalten. Men likevel: Er mykere underlag som gress på en smal stripe av gangveier aktuelt når det planlegges nye gang- og sykkelveie­r? spør hun.

Og faktisk, svaret fra Vegvesenet ligner et ja:

– På nye gang- og sykkelveie­r legges det som standard 25 cm grusskulde­r på utsiden av asfaltert areal, i tillegg til grøft. Dette sideareale­t ser vi blir benyttet av folk som ønsker et mykere underlag. Se for eksempel på bildet fra Fv. 420 på Hisøy, svarer Ingvild Møgster Lindaas.

Dette gjelder ikke i tettbygde 90 GRADER: strøk og i sentrum der forretning­er og boliger ligger tettere inntil veien.

– Vi jobber for attraktive løsninger for alle og for å få enda flere til å ta beina fatt. Vi er derfor fornøyde med at folk som ønsker et mykere underlag, tar i bruk grus og gress ved siden av asfalterte gangog sykkelveie­r og fortau. Vi tar med oss disse erfaringen­e inn i videre arbeid, og tar gjerne imot flere tilbakemel­dinger fra folk som går eller sykler, skriver kommunikas­jonsdamen i veivesenet. I tilfelle: send mail til firmapost-sor@ vegvesen.no.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Inger Stavelin
Inger Stavelin

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway