Agderposten

Er med i store filmer

I begge de svaert omtalte storfilmen­e «Skjelvet» og «22. July» er arendalskv­innen Randi Lunde Bygland med.

- – Kun en artig aktivitet ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Nei, hun har ikke slått inn på en skuespille­rkarriere etter mange år i begravelse­sbransjen.

Og hun venter slett ikke at noen skal kjenne henne igjen når de ser filmene.

I «Skjelvet» var det så vidt hun så seg selv, fordi hun visste hvilken scene hun var med i, og når Paul Greengrass’ «22. July» har premiere på Netflix 10. oktober, vet hun ikke om hun er med i det hele tatt.

– At jeg har blitt filmstatis­t, begynte helt tilfeldig. Etter at jeg sluttet i begravelse­sbyrået, hadde jeg lyst til å prøve noe helt annet. Så jeg svarte på en annonse på Facebook der det ble søkt etter statister. Jeg har ingen skuespille­rambisjone­r, forsikrer Randi Lunde Bygland smilende.

Ikke rikdom og berømmelse

Men så har det altså blitt noen oppdrag, litt innen reklame, det har hun ikke sett ennå, og altså to store filmer, pluss et prosjekt som først blir kjent neste år.

Å vaere statist gir verken rikdom eller berømmelse.

– Det er veldig mye venting og stadig nye tagninger. Det er ikke godt betalt, men artig og interessan­t. En ser jo hvordan slike innspillin­ger foregår, og en treffer både nye statister og flere som en har møtt før. Det er mange som er statister og flere av de samme som deltar i flere produksjon­er, forteller Bygland.

– Du får vel et glimt av hovedrolle­innehavern­e også?

– Ja, det blir i hvert fall et lite hils, forsikrer hun.

For dem som vil kikke etter henne på lerretet, så er hun i «Skjelvet» damen som kommer med trillekoff­ert på fortauet akkurat når Kristoffer Joner ankommer Plaza hotell.

Blodig i regjerings­kvartalet

I «22 July» er hun en av ofrene i regjerings­kvartalet.

– Det var mye blod, veldig mye, og innspillin­gen var veldig

realistisk. Nesten litt uhyggelig. Men om jeg er kommet med, vet jeg ikke, forteller Bygland.

Nå har hun vaert med i reklamefil­mer, og tre spillefilm­er. Hva det blir fremover vet hun naturlig nok ikke, men blir hun tilkalt så stiller hun gjerne.

– Jeg får bare se, dette er kun en artig aktivitet som jeg tar som det kommer. Det er også sosialt og vi som er statister holder både litt kontakt på Facebook og når vi treffes på innspillin­gene, forteller Randi Lunde Bygland fra Arendal.

 ?? FOTO: BJØRN BORGEN / NTB SCANPIX ?? 22. JULY: Randi Lunde Bygland var statist da scenene fra regjerings­kvartalet ble spilt inn. Det var veldig realistisk og nesten litt uhyggelig, forteller hun. Her fra en pause i innspillin­gen med statister som tar seg ei pause.
FOTO: BJØRN BORGEN / NTB SCANPIX 22. JULY: Randi Lunde Bygland var statist da scenene fra regjerings­kvartalet ble spilt inn. Det var veldig realistisk og nesten litt uhyggelig, forteller hun. Her fra en pause i innspillin­gen med statister som tar seg ei pause.
 ??  ?? SKJELVET: «Skjelvet» er den andre store filmen Randi Lunde Bygland har deltatt i. Men det er kun snakk om sekunder, forsikrer hun.
SKJELVET: «Skjelvet» er den andre store filmen Randi Lunde Bygland har deltatt i. Men det er kun snakk om sekunder, forsikrer hun.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? STATIST: Randi Lunde Bygland trives som statist.
FOTO: PRIVAT STATIST: Randi Lunde Bygland trives som statist.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway