Agderposten

Han gikk på dagen fra Tele – Ingen dram

Telenor Maritime, som har over 50 høyteknolo­giarbeidsp­lasser i Arendal, søker ny toppleder etter Frode Støldal (47), som sluttet på dagen 19. september. – Helt udramatisk, sier Støldal, som har ledet selskapet de siste fire årene.

-

Nåvaerende teknologid­irektør og gründer av selskapet som opprinneli­g het Maritime Communicat­ions Partner (MCP), Knut Fjellheim, har igjen overtatt ledelsen slik han også gjorde før Støldal overtok i 2014. Den gangen var det davaerende direktør Eivind Madsen som brått forlot sjefsstill­ingen.

– På tide å gjøre andre ting

Til Inside Telecom, forteller Frode Støldal, som har vaert 17 år i Telenor-konsernet, at det nå var nok.

– Hadde jeg blitt her lenger nå, er jeg redd jeg hadde blitt vaerende i selskapet til jeg skulle gått av med pensjon. Det er på tide at jeg gjør andre ting, jeg trenger å fornye meg selv, sier Støldal til Inside Telecom.

Han sluttet på dagen og sier at det ikke hefter noe dramatikk ved det hele.

– Jeg forlater selskapet på en fin måte, og har bare gode ting å si om både Telenor og alle kollegene mine, sier han og forteller at han nå vil jobbe mer teknologio­rientert og at han som toppleder har savnet å jobbe med innovasjon.

Søker lokalt og eksternt

Knut Fjellheim forteller til Agderposte­n at selskapet med hovedkonto­r i Telenor-bygget i Nygaten, og avdelinger i Stavanger, Bergen og Stockholm, både søker internt i Telenorsys­temet og eksternt med stil- lingsannon­ser i Agderposte­n og Faedreland­svennen.

– Vi ser også lokalt, vi er en maritim bedrift og det er mange maritime naeringer i landsdelen med høy kompetanse. Så denne gangen ser vi også utover Telenor, forteller Fjellheim som ikke kan utelukke at han kan vaere en søker. Men nå fyller han tomrommet etter Støldal, og sier at nok er mest interesser­t i teknologiu­tvikling.

Kundene er store rederier

Da Frode Støldal kom til Telenor Maritime, kom han fra stillingen som teknologid­irektør i Telenor Norge.

Bedriften i Nygaten er ikke så godt kjent blant folk flest, Fjellheim forteller at det er de store cruise- og ferjereder­iene som er deres største kunder. Telenor Maritime har sitt hovedfelt innen maritime teletjenes­ter

 ?? FOTO: TARALD REINHOLT AAS ?? VARMT: 18,2 grader var høyeste målte temperatur i Aust-Agder 10. oktober 2018. Ikke her i Arendal sentrum, men på stasjonen i Gjerstad.
FOTO: TARALD REINHOLT AAS VARMT: 18,2 grader var høyeste målte temperatur i Aust-Agder 10. oktober 2018. Ikke her i Arendal sentrum, men på stasjonen i Gjerstad.
 ??  ?? TILBAKE: Gründer Knut Fjellheim er tilbake i sjefsstole­n mens det søkes etter ny direktør.
TILBAKE: Gründer Knut Fjellheim er tilbake i sjefsstole­n mens det søkes etter ny direktør.
 ??  ?? SLUTTET: Frode Støldal forlot Telenor Maritime på dagen, ifølge ham selv helt uten
SLUTTET: Frode Støldal forlot Telenor Maritime på dagen, ifølge ham selv helt uten

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway