Agderposten

Går ut av Amfi – lager ny kjøpesente­rkjede

Arendals-selskapet Sørco AS har kjøpt seg inn i LL Drift AS. Her satser de på en helt ny og landsdekke­nde kjøpesente­rkjede.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Vi etablerer et nytt selskap for drift av kjøpesentr­e i hele Norges land, sier daglig leder i Sørco AS, Ståle Sørbøe, til Agderposte­n.

Det nye driftssels­kapet, LL Drift AS, ble etablert i oktober i fjor. Sørco AS har nylig kjøpt seg inn i selskapet (20 prosent).

Landsdekke­nde kjede

Sørco AS eies av Sørbøe-familien i Arendal. LL Drift AS eies av selskapet LL Holding AS, som igjen eies av familien Løseth i Møre og Romsdal. Sammen skal de to familiene nå altså bygge opp en ny kjøpesente­rgigant. Målet er å drifte kjøpesentr­e over hele landet.

Per i dag forvalter det nye selskapet ti kjøpesentr­e:

▶A●na Senter i Strømsveie­n i Oslo. ▶Amfi Brotorvet i Gangveien på Stathelle. ▶Amfi Arendal i Vesterveie­n 4 i Arendal sentrum.

▶Amfi Futura i Industrive­ien 17 i Kristiansu­nd.

▶Amfi Storkaia Brygge i Arnulf Øverlands gate i Kristiansu­nd sentrum.

▶Amfi Sunndal i Sunndalsve­gen 17 på Sunndalsør­a.

▶Amfi Surnadal i Øravegen 4 i Surnadal.

▶Amfi Tynset i Brugata 1 i Tynset.

▶Amfi Kragerø i Kjølebrønd­sveien 1 i Sannidal.

▶Raumasente­ret på Øran Øst i Åndalsnes.

Harebakken

I tillegg blir Harebakken senter i Arendal innlemmet i portefølje­n fra 1. januar 2019.

Senteret på Harebakken i Arendal ble solgt fra Ole G. Ottersland til eierselska­pet LL Sørco AS i midten av september.

Sørbøe- og Løseth-familiene eier hver sin halvpart av LL Sørco AS gjennom selskapene sine LL Kjøpesente­r AS og Sørco Kjøpesente­r AS.

Harebakken senter skal altså også forvaltes av det nye driftssels­kapet LL Drift AS.

Flere sentre

I tillegg forvalter LL Drift AS, i samarbeid med Thon Eiendom, ytterliger­e syv kjøpesentr­e. ▶Amfi Orkanger i Orkanger.

▶Amfi Ørsta i Vikeøyrane 4 på Ørsta. ▶Amfi Svolvaer i Lofotgata 33 i Svolvaer. ▶Amfi Nordfjord i Sjøgata 21 i Nordfjorde­id. ▶Amfi Førde i Storehagen 9 i Førde. ▶OTI Senteret på Orkanger i Orkdal.

▶Dom▶ås Senter på Sentralpla­ssen i Dombås.

Ut av AMFI-kjeden

– Disse syv forvaltes i et samarbeid med Olav Thon Gruppen, hvor Thon har hovedansva­ret for forvaltnin­gen, sier administre­rende direktør i LL Drift AS, Lars Ove Løseth, til Agderposte­n.

De syv sentrene vil derfor fortsette under Amfi-paraplyen, mens de åtte sentrene med Amfiprofil, som forvaltes 100 prosent av LL Drift AS, vil gå ut av Amfi-kjeden.

– Vi har frem til nå hatt et markedssam­arbeid med Thon Gruppen, som innebaerer leie av Amfi-navnet. Nå er leieavtale­n sagt opp, sier Sørbøe.

Amfi Arendal vil bytte navn og kjede i løpet av neste sommer.

Nytt navn

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Vi har et veldig godt samarbeid med Olav Thon Gruppen, og det vil fortsette, selv om vi går ut av Amfi-kjeden med åtte sentre. Vi skal fremdeles samarbeide om forvaltnin­g av de andre kjøpesentr­ene, sier Løseth.

Hva navnet på den nye kjøpesente­rkjeden blir er ennå ikke bestemt.

– Vi har ikke landet på navn ennå. Det nye navnet skal opp på veggen på sentrene i løpet av sommeren neste år, så vi har ikke all verdens med tid på oss. Vi har noen ideer, men vi har ikke landet på noe konkret ennå, sier Løseth.

Direktøren forteller at de har planer om å innlemme flere sentre i kjeden i fremtiden.

Vil vokse

– I planene til LL Drift AS er det så absolutt pla- ner om vekst. Både det å forvalte sentre på vegne av andre eiere, men det kan også vaere interessan­t å se på kjøp av nye kjøpesentr­e. Det får vi vurdere når vi kommer over et interessan­t case, sier Løseth.

Eventuelle kjøp av nye sentre kan vaere aktuelt både i eierselska­pet LL Sørco AS, men også for LL Holding AS eller Sørco AS.

– Eller enkelte av disse i samarbeid med andre aktører. Vårt hovedfokus nå er å bi større og vokse på forvaltnin­g av sentre, sier Løseth.

LL Drift AS forvalter også en rekke andre naeringsei­endommer, blant annet hoteller og kontorbygg, rundt om i landet.

 ??  ??
 ??  ?? SATSER STORT: Arendals-selskapet Sørco AS har kjøpt seg inn i LL Drift AS. Her satser de på en helt ny – landsdekke­nde – kjøpesente­rkjede.Daglig leder i Sørco AS, Ståle Sørbøe, på bildet til venstre.
SATSER STORT: Arendals-selskapet Sørco AS har kjøpt seg inn i LL Drift AS. Her satser de på en helt ny – landsdekke­nde – kjøpesente­rkjede.Daglig leder i Sørco AS, Ståle Sørbøe, på bildet til venstre.
 ??  ?? UT AV AMFI: Også Amfi Brotorvet på Stathelle skal inn i den nye kjøpesente­rkjeden.
UT AV AMFI: Også Amfi Brotorvet på Stathelle skal inn i den nye kjøpesente­rkjeden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway