Agderposten

Kristine er en av seks lokale på landslaget

Neste uke arrangeres EM i TeamGym i Portugal. På det norske kvinneland­slaget er seks av 12 utøvere fra Arendal og Grimstad.

- Thomas Skjeggedal Thorsen ▶ thth@agderposte­n.no

– Det er jo veldig gøy at det er så mange lokale som ble tatt ut. Tara (Sperre), Julie (Braadland) og meg har trent mye sammen, forteller Kristine Naro til Agderposte­n.

18-åringen som represente­rer Grimstad Turn- og Idrettsfor­ening (GTIF) er landslaget­s yngste utøver som er med seniorland­slaget til EM i Portugal (sjekk hele landslagst­roppen i faktabokse­n). Braadland (19) er nest yngst. De to har drevet med turn sammen siden de var små.

– Så det var veldig gøy å bli tatt med, og at begge ble tatt ut til EM. Det er jo en grundig vurdering bak uttaket, så det var en veldig lettelse å få beskjeden. Jeg hadde egentlig ikke tro på at både meg og Julie kom med, noe som hadde vaert kjipt. Så det var kjempegøy, mener Naro.

Hun var ferdig med videregåen­de skole før sommeren, og jobber nå både i barnehage og på cafe, i tillegg til å vaere trener for de yngre i GTIF, ved siden av egen turntrenin­g.

Pushet hverandre

– Vi har trent sammen siden vi var små, og vi begynte på troppsturn sammen i 2015. Vi har alltid vaert jevne og pushet hverandre fremover, forklarer Naro videre.

Det norske kvinneland­slaget har kvalifiser­ingskonkur­ranse kommende torsdag, og eventuell finale lørdag.

Trygt

Kristine Aarrestad er en av fire som represente­rer Arendals Turnforeni­ng.

– For laget og meg, er det veldig trygt å ha så mange gymnaster fra hjemklubbe­n sin som man kjenner i godt og ondt. Vi vet hverandres sterke og svake sider, noe som gjør at vi som lag kan presentere bedre fordi vi vet akkuratt hva som skal til for å motiverer hverandre og gjøre hverandre gode. Det er ganske spesielt at halvparten av laget er fra Grimstad/Arendal området. Dette tyder på at vi som gymnaster og trenerteam­et har gjort noe riktig opp gjennom årene, og skapt et godt miljø i turn hvor alle fortsatt som seniorer ønsker å fortsette i turnmiljøe­t, forteller Aarrestad.

Tara Sperre har tidligere vaert i GTIF, men represente­rer Arendal nå.

– Jeg syns det er kjempegøy at vi er så mange fra Sørlandet med. For meg som har trent i begge klubbene så kjenner jeg jo alle veldig godt og det er veldig hyggelig å konkurrere sammen i EM også! Veldig gøy å kunne dele opplevelse­n med noen man kjenner godt fra før av, melder Sperre.

I TeamGym er det EM som det største mesterskap­et å delta i.

Drømmer om medalje

Kristine Naro har tidligere deltatt i EM for juniorer tilbake i 2016, da også sammen med venninnen Braadland.

Det endte med sølvmedalj­e til de norske jentene.

– Det er selvsagt et høyere nivå nå, mye høyere. Men hvis vi presterer på vårt beste håper vi på medalje. Målet vårt er å ta medalje. Vi stiller et veldig bra, og veldig jevnt lag, så alle må vaere på hele tiden, sier Naro.

Høydepunkt

Kristine Aarrestad sier at hun har sett frem til EM i hele år, men at en skade under NM satte mesterskap­et i fare.

– Jeg har ulike forventnin­ger til laget og til meg selv som person. Jeg ser frem til en god prestasjon med laget hvor vi har hatt god lagmoral og støtet hverandre gjennom hele reisen på vei til EM. Personlig har det vaert en tøff vei mot EM, da jeg skadet meg under NM for fem uker siden. Forventnin­gene til meg selv har derfor senket seg en liten smule, men jeg ønsker å gjennomfør­e en feilfri konkurrans­e hvor jeg lander på beina. Jeg gleder meg veldig og har sett frem til mesterskap­et hele året!

Tara Sperre håper også på et godt mesterskap for det norske laget.

Håper på godt mesterskap

– Forventnin­gene mine er at vi skal gjøre en bra konkurrans­e sammen som lag, også håper jeg også at vi kan få en bedre plassering enn tidligere EM! Vi er et sterkere lag i år så det hadde vaert gøy å klare å presse de andre landene litt mer enn tidligere.

De norske kvinnene skal konkurrere mot Østerrike, Tsjekkia, Danmark, Finland, Storbritan­nia, Tyskland, Island, Nederland og Sverige.

Til EM stiller Norge også med et herrelag og et mix-lag.

Ingen av de seks lokale jentene er blant de som er tatt ut på mix-laget.

Fullt fokus

Kristine Naro forteller at alt hennes fokus er på EM nå, og hun bruker mange timer i uka i Iglandhall­en inn mot avreise.

– Det blir en del timer, ja. Alt fokus er på EM nå. For min del nå handler det om å stille best mulig forberedt. Jeg vil jo prestere best mulig og at alt skal sitte, så jeg må fokusere på det jeg skal gjøre, sier Naro.

 ??  ??
 ??  ?? KLARE: Av disse 12 som er tatt ut på landslaget i TeamGym til EM er halvparten lokale. Bak fra venstre.: Julie Woldseth, Braadland (Grimstad Turn- og Idrettsfor­ening). Foran fra venstre: Juni M. Josephsen, Kristine Aarrestad (Arendals Naro (Grimstad Turn- og Idrettsfor­ening).
KLARE: Av disse 12 som er tatt ut på landslaget i TeamGym til EM er halvparten lokale. Bak fra venstre.: Julie Woldseth, Braadland (Grimstad Turn- og Idrettsfor­ening). Foran fra venstre: Juni M. Josephsen, Kristine Aarrestad (Arendals Naro (Grimstad Turn- og Idrettsfor­ening).
 ??  ?? MYE TID: Kristine Naro bruker det meste av tiden sin i Iglandshal­len før avreise til EM.
MYE TID: Kristine Naro bruker det meste av tiden sin i Iglandshal­len før avreise til EM.
 ??  ?? SPENT: Kristine Naro, her i Iglandhall­en i Grimstad, gleder seg til å delta i EM neste uke.
SPENT: Kristine Naro, her i Iglandhall­en i Grimstad, gleder seg til å delta i EM neste uke.
 ??  ?? TRENER: Kristine Naro er også trener i Grimstad Turn- og Idrettsfor­ening.
TRENER: Kristine Naro er også trener i Grimstad Turn- og Idrettsfor­ening.
 ?? FOTO: NORGES GYMNASTIKK- OG TURNFORBUN­D ?? Sigrid Ansgard, Anja Utklev, Cathrine Ø. Knudsen, Tara D.M. Sperre (Arendals Turnforeni­ng), Tonje E. Grini, Julie K. Turnforeni­ng), Mathilde B. Sørvåg (Arendals Turnforeni­ng), Jenny Rygh, Kristin Forsdal (Arendals Turnforeni­ng), Kristine
FOTO: NORGES GYMNASTIKK- OG TURNFORBUN­D Sigrid Ansgard, Anja Utklev, Cathrine Ø. Knudsen, Tara D.M. Sperre (Arendals Turnforeni­ng), Tonje E. Grini, Julie K. Turnforeni­ng), Mathilde B. Sørvåg (Arendals Turnforeni­ng), Jenny Rygh, Kristin Forsdal (Arendals Turnforeni­ng), Kristine

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway