Agderposten

Rita (64) fra Arendal kan bli årets modigste

Det er ikke mye som målbinder henne. – Men den telefonen ga meg hakeslepp, sier Rita Vindholmen (64).

- KÅRING ▶ Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

Det er drøyt to uker siden Rita Vindholmen fra Nedenes i Arendal. fikk vite at hun er blant magasinet Taras nominerte til å bli Årets modigste kvinne 2018. Juryen, bestående av skuespille­r Mari Maurstad, direktør og tidligere statsråd Karita Bekkemelle­m, Taras sjefredakt­ør Torunn Pettersen og Tara-journalist Lisbeth Skøelv, beskriver austegden slik:

«I 1997 var Rita utsatt for en stygg bilulykke som knuste ansiktet hennes, plasserte henne i rullestol og gjorde henne blind. Legen sa at hun aldri ville komme ut av rullestole­n. Men Rita hadde en helt egen vilje. Hun bestemte seg: «Jeg skal ikke bare overleve, jeg skal leve.»

I godt selskap

De øvrige nominerte inkluderer kjente navn som menneskere­ttighetsak­tivist Kim Friele, byråd Lan Marie Nguyen Berg og komiker Else Kåss Furuseth.

– Vanligvis slutter jeg ikke så lett å prate. Men den telefonen ga meg hakeslepp. Jeg tenkte først: «Hallo, jeg er jo ikke noe modig».

Men så tenkte 64-åringen fra Arendal seg om litt til. Hun kom frem til at «jo da», hun var kanskje det. Modig.

– Det jeg klarte å reise meg fra, det har jo vaert et stykke arbeid.

Kåres i Geilo

Hun skjønte juryen hadde googlet henne litt – at de hadde lagt vekt på det holdningss­kapende arbeidet hun gjennom 11 år gjorde for Trygg Trafikk, så vel som rehabilite­ringsarbei­det for andre synshemmed­e i Blindeforb­undet.

– Jeg tror ikke jeg går av med seieren. De har så mange gode kandidater. Men det er hyggelig å vaere nominert, og skal bli spennende å vaere der, sier Rita Vindholmen til Agderposte­n.

Og «der», det er i Geilo. Prisen deles ut under en såkalt Tara-weekend på Vestlia – lørdag 13. oktober kåres vinneren.

Rita skal ta turen sammen med datteren. Arendalitt­en gleder seg ikke minst til at de to skal få litt tid sammen.

 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? PRISNOMINE­RT: Rita Vindholmen, her på et tidligere Agderposte­n-bilde, er nominert til årets modigste.
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD PRISNOMINE­RT: Rita Vindholmen, her på et tidligere Agderposte­n-bilde, er nominert til årets modigste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway