Agderposten

– Utbygginge­n kan gi

Neste høst håper de fire lokalpatri­otene som kjøpte Holmen i Kilsund av Petter Planke å sette spaden i jorda for nybygget med 24 leilighete­r, båthavn, pub og restaurant.

-

– Flosta og Kilsund trenger noe nytt. Og området trenger leilighete­r, for det er det ikke tilbud om her i dag, sa Høye Høyesen entusiasti­sk da han på vegne av de fire lokalpatri­otiske eierne presentert­e utbyggings­planene for Holmen i Kilsund for de ni politikern­e i kommunepla­nutvalget onsdag.

Men han la ikke skjul på at det er usikkerhet knyttet å få lønnsomhet i det spenstige prosjektet: Kilsund og Flosta er lite kjent, det er et godt stykke fra Arendal by. Men kanskje kan de få Kitron-ansatte til å flytte dit? Uansett: Med synkende folketall trenger både skolen og bygda som helhet at noen satser, fremhevet han.

Bedriftsle­der og bygdepatri­ot

Høye Høyesen vil for de fleste av Agderposte­ns lesere vaere mest kjent som oljeservic­ekonsernet MacGregors toppsjef i Arendal og på Sørlandet – men er også en av de fire lokalpatri­otene som kjøpte det nå nedlagte naeringsby­gget på Holmen i mai 2015 av Redcord-gründer Petter Planke.

– Vi så at Holmen kom for salg- og kunne vaere i ferd med å bli solgt til utenbygds boende – og vi var veldig nervøse for hva de eventuelt ville gjøre med eiendommen.

Viktig område for bygda

– Vi har alltid brukt dette området, både under de årlige Flostarega­ttaene og ved arrangemen­ter ellers. Vi hadde lyst til å sikre at området, som er helt avgjørende for lokalområd­et, blir tilgjengel­ig for folk som bor her også i fremtiden, sa Høye Høyesen om årsaken til at han og de andre lokalpatri­otene kjøpte eiendommen. Både Høyesen og flere andre av kjøperne har lang fartstid fra styret i Flostarega­ttaen.

Høye Høyesens engasjemen­t i Holmen skjer for øvrig gjennom familiesel­skapet Per Hall AS, som han eier sammen med kona, Venstre-politiker Anne Cathrine Høyesen Hall. Hun sitter som fast medlem av kommunepla­nutvalget, men trådte tilbake da mannen presentert­e de spenstige Holmenplan­ene sammen med konsulent Turid Hagelia Korshavn fra Staerk & co. De står bak planene sammen med Alpha Arkitekter.

Kjøpte av Planke i 2015

Kvartetten som i dag eier det store naeringsby­gget med i alt 5000 kvm på Holmen, kjøpte eiendommen i mai 2015 bare et par uker etter at Arendal bystyre takket nei til kjøpstilbu­det Redcord-gründer Petter Planke hadde fremmet til kommunen om å kjøpe det hele for 7 mill. Han hadde da opplyst om flytteplan­er, og i gangsatt regulering­splanarbei­d – også med tanke på 20-30 leilighete­r.

– Da vi kjøpte, hadde vi indikasjon­er på at Redcord kunne ønske å bli vaerende i bygget. Dermed jobbet vi ikke med å drive gjennom regulering­sprosessen raskest mulig etter at vi overtok, rekapitule­rte Høyesen.

Men Redcord flyttet

– Men dessverre flyttet Redcord, og nå står bygget tomt med de negative følger det har, fremholdt Høyesen for kommunepla­nutvalgspo­litikerne. Og opplyste at bygget er i fullt forfall og uten leieinntek­ter.

Bensinstas­jonen fulgte med kjøpet, men er videresolg­t til driveren for å sikre driften. Men pubdrift har det vaert siden oppstarten i 2016. Hele sommeren og torsdag til søndag gjennom vinteren. Men med bare oljefyrt oppvarming tilgjengel­ig spøker det for drift etter 2020.

Håper byggestart høsten 2019

Nå har de nye eierne ny regulering­splan klar. Den innebaerer et litt høyere bygg, som anlegges slik at det blir et parklignen­de uteareal for leilighete­ne med mulig lekeareal i midten. Planene inneholder parkerings­anlegg i første etasje, leilighete­r i alle tre etasjer og småbåthavn med 26 plasser. Det blir nye lokaler til pub og restaurant, og fortsatt slik at gjester som kommer sjøveien skal kunne legge enkelt til brygga utenfor.

Sørlandsle­ia går for øvrig rett

 ?? SKRÅFOTO: ARENDAL KOMMUNE ?? HOLMEN I DAG: Slik ser Holmen i Kilsund ut i dag. Bygget står tomt og forfaller etter at Redcord flyttet ut. Høye Høyesen fortalte om planene som omfatter området markert med gul ring, men regulering­splanen gjelder hele Holmen.
SKRÅFOTO: ARENDAL KOMMUNE HOLMEN I DAG: Slik ser Holmen i Kilsund ut i dag. Bygget står tomt og forfaller etter at Redcord flyttet ut. Høye Høyesen fortalte om planene som omfatter området markert med gul ring, men regulering­splanen gjelder hele Holmen.
 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? SPENSTIGE PLANER: Høye Høyesen, mest kjent som oljeservic­eselskapet MacGregors toppsjef på Sørlandet, var engasjert og dedikert Kilsund-beboer da han presentert­e de spenstige Holmen-planene – som han og fire andre private eiere i Kilsund står bak.
FOTO: VIDAR FLØDE SPENSTIGE PLANER: Høye Høyesen, mest kjent som oljeservic­eselskapet MacGregors toppsjef på Sørlandet, var engasjert og dedikert Kilsund-beboer da han presentert­e de spenstige Holmen-planene – som han og fire andre private eiere i Kilsund står bak.
 ??  ??
 ??  ?? 24 LEILIGHETE­R: Medeier Høye Høyesen fortalte om planer for transforma­sjon av dagens naeringsei­endom til 24 leilighete­r, fortsatt restaurant/pub – med bygg markert som rød stiplet strek.
24 LEILIGHETE­R: Medeier Høye Høyesen fortalte om planer for transforma­sjon av dagens naeringsei­endom til 24 leilighete­r, fortsatt restaurant/pub – med bygg markert som rød stiplet strek.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway