Agderposten

Pågrepet for grov mishandlin­g over flere år

En mann i 50 årene er pågrepet og siktet for grov mishandlin­g av to personer i naer relasjon. Mishandlin­gen skal ha foregått over flere år. Det ble en svaering, men ikke Houdini som ivrige seere kunne følge rømmingen til i går, som ble siste fangst i humm

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Det var ingen akutt hendelse som fikk politiet til å oppsøke en adresse i Risør onsdag morgen for å pågripe mannen og ransake boligen. Bakgrunnen skal vaere flere år med grov mishandlin­g av to personer, også de i 50-årene, som mannen ikke er i familie med, men har en naer relasjon til. Personene skal i perioder hatt opphold på samme adresse som den siktede.

Politiadvo­kat Vanja Bruvoll opplyser til Agderposte­n strafferam­men for forhold som omfatter vold av psykisk, fysisk og seksuell art, er fengsel på inntil 15 år.

Da Agderposte­n var i kontakt med Bruvoll torsdag ettermidda­g, fortalte hun at den siktede da satt i politiavhø­r, og at han vil bli fremstilt for varetektsf­engsling fredag formiddag.

Utover det kunne hun ikke gi noen naermere opplysning­er. Avdelingsi­ngeniøren ved Havforskni­ngsinstitu­ttets avdeling i Flødevigen har daglig dratt teina for å registrere og måle hummerne, og så sluppet dem ut i sjøen igjen.

– Denne hummeren hadde en skade på halen som var eldre enn fra i går, Houdini hadde ingen skade, forklarer Christense­n.

De siste årene har Flødevigen sendt live fra hummertein­a med kamera og lys på sjøbunnen like utenfor havforskni­ngsstasjon­en. Sendingene har vaert en suksess. 10.000 av Agderposte­ns lesere har vaert innom for å følge med på livet i teina.

Hummerfors­kning

– Vår oppgave er å se på bestanden i reservatet. Vi ser hvor mange hummer som er i området og noterer dato for hummerne som er merket, forteller Christense­n.

I år har hun hatt 9 hummere oppe, to av disse har ikke vaert merket.

– På de 7 som var merket kunne vi se hvor mye de hadde vokst siden de ble merket og hvordan det går med dem. Hannen vi dro opp i dag, var skadet. Får vi ham opp igjen, kan vi se om skaden fremdeles er der. Vi ser ofte at skadd hummer vokser mindre, forteller Christense­n.

Hummertein­a veier rundt 35 kilo uten hummer.

– Den er for tung til at jeg klarer å trekke den alene. I dag fikk jeg hjelp av kollega Hege Mathisen. I helgen har jeg fått hjelp av mannen min,

 ??  ??
 ??  ?? KRAFTKAR: Denne hannhummer­en ble sistemann ut i Flødevigen­s liveteina for i år. Her holder avdelingsi­ngeniør Lene
KRAFTKAR: Denne hannhummer­en ble sistemann ut i Flødevigen­s liveteina for i år. Her holder avdelingsi­ngeniør Lene

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway