Agderposten

Kvinne reddet ut av ruinene etter kollaps

En kvinne ble reddet ut av ruinene etter at en bygning raste sammen i Kristiansa­nd i går.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

forteller Lene.

Teina skal trekkes daglig klokken 12. Men får hun tips om at noe skjer, rykker hun ut.

Varslet om slåsskamp

– Kvart på to natt til søndag ble vi varslet om at det var slåsskamp mellom to hummer i teina. Men jeg sov og så ikke varselet før neste dag. Men hadde jeg vaert våken, hadde jeg rykket ut. Hummerne kan ta livet av hverandre, forteller hun.

Christense­n og kollegene på Flødevigen har stor nytte av livesendin­gene fra sjøbunnen.

– Vi har sett at fire hummer, inkludert onsdagens Houdini, har rømt. Da studerer vi filmen og ser hvordan de har rømt. Houdini kom inn, klemte til agnboksen og spiste opp mye agn før han stakk av. Tidligere opplevde vi at en hann gikk i teina tre dager på rad. Han fant ut at det var en grei måte å få seg mat på, ler Lene Christense­n. ▶ Politiet fikk melding om hendelsen klokken 11.03.

– Melding om bygg som skal ha rast i Tollbodgat­a. Nødetater på stedet, opplyser operasjons­leder i Agder politidist­rikt.

Også brannvesen­et og ambulanser ble sendt til stedet.

– Skulle rives

I følge Faedreland­svennen skal bygget ha rast over en nabobygnin­g. Bygget var i ferd med å rives da ulykken skjedde.

– Det skal ha vaert arbeid på stedet. En seksjon av et bygg skal ha rast ut. Alle arbeidere skal vaere gjort rede for, opplyste politiet på Twitter.

En beboer i nabobygget, en ung kvinne, ble reddet ut av ruinene av arbeidere på stedet.

– En kvinne er kjørt sykehus med ambulanse med ukjent skadeomfan­g, opplyser operasjons­leder i Agder politidist­rikt.

Reddet ut av ruinene

– Vi så en arm og et hode i ruinhaugen. Hun hadde ramlet ut og lå ved en madrass i trusa, sier David Nygaard i Mur i Sør til Faedreland­svennen.

Klokken 11.48 opplyser politiet at det fremdeles arbeides for fullt på stedet.

– Arbeidet som prioritere­s nå er å få bekreftet/avkref- tet om det er folk i bygget og å ta vare på de som var på stedet. Årsaksforh­old er det for altfor tidlig å si noe om på nåvaerende tidspunkt. Det må den videre etterforsk­ning avklare, skriver operasjons­leder på Twitter.

Ved bevissthet

Kvinnen som ble funnet i ruinene skal ha vaert ved bevissthet da hun ble hentet av ambulanse.

– En ung kvinne falt ut da gulvet raste ut under henne i forbindels­e med arbeidet som pågikk på nabotomta. Hun ble med ned og landet i ruinhaugen. Hun ble ikke sittende fast, og fikk hjelp av arbeiderne på stedet. Situasjone­n er uavklart for henne, men hun var oppegående og ble kjørt til akuttmotta­ket, sier innsatsled­er Vigleik Fidje i Agder politidist­rikt til Faedreland­svennen.

Redningsma­nnskapene fryktet at det kunne befinne seg flere personer i ruinene. Det ble søkt i ruinene med politihund, men denne har ikke markert for flere personer.

Huset som sto på nabotomta til huset som mistet veggen, brant ned til grunnen i mars i fjor. ▶

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? Christense­n forsiktig under klørne, som er så kraftige at de kan bli skadet når hummeren er på land.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD Christense­n forsiktig under klørne, som er så kraftige at de kan bli skadet når hummeren er på land.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TIL SYKEHUS: En kvinne er innlagt på sykehus etter at deler av en bygning i Kristiansa­nd sentrum raste sammen torsdag formiddag.
FOTO: NTB SCANPIX TIL SYKEHUS: En kvinne er innlagt på sykehus etter at deler av en bygning i Kristiansa­nd sentrum raste sammen torsdag formiddag.
 ??  ?? MÅLER: Hver hummer som følger med opp i teina, blir målt og registrert. På denne måten kan Flødevigen holde oversikt over hummerne i reservatet.
MÅLER: Hver hummer som følger med opp i teina, blir målt og registrert. På denne måten kan Flødevigen holde oversikt over hummerne i reservatet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway