Agderposten

– Ikke viktigere enn andre

Tidligere daglig leder i BGM Arkitekter avviste i AustAgder tingrett i går at Princess-arvingen var viktigere enn andre kunder for selskapet.

- ▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Matgründer og mangemilli­onaer Per Werner Madsen (76) ville ikke ha det forblåste feriestede­t uten molo og båtfeste, og overdro det til kona.

Datteren Hanne Madsen (47) har feriert i Grimstad i hele sitt liv, og kjøpte det i 2004 for 3 millioner kroner av sin mor, ifølge eiendomsre­gisteret.

Nå står hun midt i stormen, en storm utløst av byggeulovl­igheter i det strengt restriktiv­e 100-metersbelt­et og LNF-området (landbruk, natur og friluft).

Både Madsen og byggmester Tor Øystein Osa Michalsen (39) risikerer fengselsst­raff for aktivitete­ne på eiendommen.

Hun har kalt avsløringe­ne et svik av dimensjone­r, og legger all skyld på utførere og rådgivere i Hemato Eiendom og BGM Arkitekter. Disse er like klare på at Madsen var bestiller og fullstendi­g klar over alle steg gjennom to byggeprose­sser, hytte (2013) og tennisbane (2016).

– Madsen var delaktig. Hun ble forelagt tegninger om hvordan ting og tang skulle se ut, fastslo BGM Arkitekter­s saksbehand­ler i retten i går.

Han har allerede akseptert en bot på 20.000 kroner for sin medvirknin­g i saken.

Forhandlin­gene i Aust-Agder tingrett forflyttet seg fra Blødekjør til Hesnes og svaberg i morgentime­ne torsdag.

Michalsen og Madsen viste frem det såkalte åstedet, den

omstridte eiendommen, på befaring med dommere, aktor og forsvarere.

Både far og datter Madsen har fortalt om maurangrep og at hytta etter hvert ble så ubeboelig at de måtte evakuere til hotell.

Løsningen ble riving, nybygg og den erfarne arkitekten Bengt G. Michalsen (59), som fikk rammesøkna­d godkjent av Grimstad kommune i januar i 2009.

– Det var mørkt og trist første gangen jeg var her, sa arkitekten i vindkasten­e om det bygningsme­ssige utgangspun­kt ti år tilbake i tid.

Madsen har brukt minst 12 millioner kroner på å utvikle eiendommen, som sto innflyttin­gsklar til sommerferi­en i 2013. Men iveren etter å spille tennis på hytta endte i et mareritt. Et grått betongdekk­e på over 500 kvadratmet­er gjenåpnet gammel byggegrums. Kommunen ble tipset, og Økokrims pågripelse­r og ransakinge­r avdekket enda flere ulovlighet­er i strandsone­n.

Bengt Michalsen bedyret i sin forklaring onsdag at Hesnesover­trampene var et engangstil­felle, og at de i alle år har holdt sin sti ren.

Rettens formann, tingrettsd­ommer Øyvind Strand, hadde merket seg uttalelsen, og avrundet utspørring­en av det siste vitnet torsdag, tidligere daglig leder i BGM Arkitekter, Anna Elise Svennevig, slik.

– Gjorde dere hva som helst for pengene til en viktig kunde?

– Nei, nei. Absolutt ikke. Vi tilpasset oss kundens ønske i denne saken. Hun var ikke noe viktigere enn andre kunder, svarte Svennevig, som nå driver for seg selv og er Venstre-politiker.

Styreleder Hanne Madsen og familien eier interiørkj­eden Princess sammen med Stein Erik Hagen.

 ??  ?? ÅSTEDSBEFA­RING: Østavinden gjorde befaringen på den omstridte eiendommen til en luftig affaere. Her er forsvarern­e Bjørn Rener-Larsen (fra venstre), Ole Magnus Heimvik og de andre aktørene på vei ned fra lysthuset til den store steinlagte plattingen foran hytta.
ÅSTEDSBEFA­RING: Østavinden gjorde befaringen på den omstridte eiendommen til en luftig affaere. Her er forsvarern­e Bjørn Rener-Larsen (fra venstre), Ole Magnus Heimvik og de andre aktørene på vei ned fra lysthuset til den store steinlagte plattingen foran hytta.
 ??  ?? TENNISBANE­N: I ferd med å gro igjen etter å ha blitt fjernet. Retten kom i biler, og det ble heller trangt (bak).
TENNISBANE­N: I ferd med å gro igjen etter å ha blitt fjernet. Retten kom i biler, og det ble heller trangt (bak).
 ??  ?? FORBLÅST: Fantastisk utsikt, men forblåst. Så forblåst at far Per Werner Madsen ikke ville ha stedet. Han fikk ikke anlegge molo og ny
FORBLÅST: Fantastisk utsikt, men forblåst. Så forblåst at far Per Werner Madsen ikke ville ha stedet. Han fikk ikke anlegge molo og ny
 ??  ?? ANNEKSET: Inn dit går en underjordi­sk gang fra hovedbygni­ngen. Også ulovlig, ifølge tiltalen.
ANNEKSET: Inn dit går en underjordi­sk gang fra hovedbygni­ngen. Også ulovlig, ifølge tiltalen.
 ??  ?? DOMMER: Aust-Agder tingretts Øyvind Strand (til venstre) og journalist Kjetil Karlsen i Grimstad Adressetid­ende.
DOMMER: Aust-Agder tingretts Øyvind Strand (til venstre) og journalist Kjetil Karlsen i Grimstad Adressetid­ende.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway