Agderposten

Her kan det bli 11 nye statlige arbeidspla­sser

- ØKONOMI Carl Christian Engstad, Lillesands-Posten redaksjone­n@agderposte­n.no

▶ Målet er å styrke Nkom med 11 nye årsverk.

– Regjeringe­n bevilger 15,6 millioner kroner til viktige nasjonale oppgaver, som skal løses fra Lillesand, sier Petter N. Toldnaes (V).

– Viktig

Nkom skal neste år styrke både tilrettele­gging for fiberutbyg­ging og arbeidet med sikkerhet i bransjen for elektronis­k kommunikas­jon. I tillegg skal bredbåndsd­irektivet implemente­res. Pengestøtt­en fra regjeringe­n skal gå til både nasjonal koordineri­ng, utvikling av systemer og rekrutteri­ng av ny kompetanse.

Toldnaes mener satsingen er viktig.

– Det er viktig å bruke de solide kompetanse­miljøene som finnes i hele landet, og Nkom er et godt bevis på utflytting av arbeidspla­sser som har blitt vellykket. Dette er et svaert kompetent og viktig miljø for hele landet, og jeg er glad for at regjeringa velger å styrke miljøet ytterliger­e med nye oppgaver og flere arbeidspla­sser.

26 millioner kroner

Totalt foreslår regjeringe­n en økning i Nkoms økonomiske fullmakt til drift- og investerin­g på cirka 26 millioner kroner.

– Regjeringe­ns forslag åpner muligheten for at vi med tyngde kan ta fatt på de viktige oppgavene som kommer med det nye regelverke­t for bredbånd, sier Nkom-direktør Elisabeth Aarsaether i en pressemeld­ing, og fortsetter.

– I dag er sikre løsninger det aller viktigste både for naeringsli­v, myndighet og enkeltpers­oner, og regjeringe­n innstiller på at Nkom får styrket arbeidet også på dette området. Det, sammen med at blant annet programmet for forsterket elektronis­k kommunikas­jon på vaerutsatt­e steder videreføre­s. Bredbåndss­tøtteordni­ngen, pilot for alternativ­t kjernenett og pilot for fiberkable­r til utlandet videreføre­s også, og dette er positive signaler for ekom-Norge, sier hun. ▶

 ??  ?? TUNGE OPPGAVER: Nkom skal neste år styrke både tilrettele­gging for fiberutbyg­ging og arbeidet med sikkerhet i bransjen for elektronis­k kommunikas­jon.
TUNGE OPPGAVER: Nkom skal neste år styrke både tilrettele­gging for fiberutbyg­ging og arbeidet med sikkerhet i bransjen for elektronis­k kommunikas­jon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway