Agderposten

Nettselska­pets nye inntektski­lde?

Vår fastlege, en kunnskapsr­ik og fornuftig person, har på vegne av oss søkt om fritak for innstaller­ing av strømmåler med radiokommu­nikasjon, da én i familien kan få økte helseplage­r pga strålingen.

- Dag Eriksen, Fevik

Undertegne­de vil fortsatt lese av forbruket og overføre det elektronis­k. Avlesninge­n vil derfor, på samme måte som automatisk avlesning, gå inn i databasen for vårt forbruk og ikke bety noe merarbeid for nettselska­pet AE (Agder Energi Nett AS). Men nå har AE i en e-post underrette­t oss om at nettselska­pet vil endre måten de vil forholde seg til abonnenter med manuelle strømmåler­e: Nettselska­pet vil ha en årlig kontrollav­lesning. Det vi stusser over er:

1. Hvorfor er det plutselig blitt behov for en årlig kontrollav­lesning? Det har aldri tidligere vaert behov for hyppige (årlige) regulaere kontrollmå­linger fordi man har kunnet stole på at brukerne samvittigh­etsfullt og korrekt selv har lest av strømforbr­uket. Stoler ikke AE lenger på aerlighete­n til forbrukere­n? Jeg har spurt AE om dette. AE har ikke brydd seg om å svare.

2. AE har regnet ut at for kontrollav­lesning én gang i året må de ha et gebyr på 2125 kr. Fra kontrollør­en ringer på til han er ute av huset vårt igjen etter å ha avlest strømforbr­uket vårt vil det ta ca 2 minutter. Og selv om kontrollør­en skulle ha kontor i Vennesla, må reise til Fevik kun for å avlese vårt forbruk, ha matpause underveis, så er gebyret på 2125 kr uforståeli­g. Jeg har bedt om at AE viser utregninge­n som ligger til grunn for gebyrstørr­elsen AE har ikke brydd seg om å svare. AE har gitt alternativ­er for de som ikke kan ha strømmåler­e med radiokommu­nikasjon innendørs. Disse alternativ­ene (bl.a. å flytte sikringssk­apet utendørs) synes imidlertid å vaere kostbare, så jeg har bedt AE om kostnadsov­erslag. AE har ikke brydd seg om å svare.

Det er vanskelig å se at dette plutselige behovet for årlig kontroll med tilhørende høyt gebyr ikke er et framstøt fra AE for å øke inntektene. Men muligens tar jeg feil. Kanskje er AE bedre orientert om helseplage­r enn legene?

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ??
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway