Agderposten

– En veldig solid kamp

Jerv hadde stort sett god kontroll på Sandefjord i gårsdagens treningska­mp. Trener Arne Sandstø er spesielt fornøyd med det defensive.

- Thth@agderposte­n.no

Jerv vant kampen 3-0 etter scoringer av Espen Knudsen, Mathias Wichmann og Ulrik Reinaldo Berglann.

– Det var en veldig solid kamp av oss. Vi fortsatte der vi slapp defensivt og slapp til veldig lite foran målet til Øystein (Øvretveit). Og vi var kompakte og løp nok, forteller Jerv-trener Arne Sandstø til Agderposte­n.

Pekepinn

Han melder videre at Jerv bruker kampen mot tabelljumb­oen i eliteserie­n for å se hvordan nivåforskj­ellen er.

– Denne kampen gir oss en pekepinn på hvor landet ligger, i forhold til å møte lag som ligger et lite hakk over oss.

– Da blir vi utfordret som kollektiv, og alle må tenke og handle mye raskere enn det de må i mange av kampene i 1. divisjon, legger Sandstø til.

Kontroll

Etter drøye 20 minutter sendte Espen Knudsen Jerv i føringen etter en corner.

Like etter scoret Mathias Wichmann på et flott frispark fra rundt 17 meter.

Dermed ledet Jerv 2–0 på bortebane allerede før det var spilt en halvtime i Sandefjord.

Frem til pause var det også Jerv som styrte kampen. Etter hadde hjemmelage­t mye ballen i laget, men klarte så godt som aldri å true Øystein Øvretveit i Jerv-buret.

Utover i andre omgang satte Jerv også inn flere unggutter.

Vegard Somdal, Håkon Suggelia, Petter Ølberg og Tobias Wangerud fikk alle spilletid mot Sandefjord.

I tillegg startet Peter Reinhardse­n som midtstoppe­r i fravaeret til kaptein Glenn Andersen.

Mjøndalen neste

Heller ikke Andreas Hagen var med til Sandefjord. Inn på hans plass som indreløper kom Luke Ferreira.

– Det er veldig positivt at de unge får kjenne på nivået.

– Og nå vet vi mer om hva som må jobbes med i vinter for ungguttene, mener Arne Sandstø.

Det gjenstår fire kamper av årets sesong. Jerv har igjen opprykksja­gende Mjøndalen borte neste kamp, etterfulgt av Kongsvinge­r hjemme, Ull/Kisa borte og Tromsdalen hjemme i siste serierunde 11. november. ▶

Thomas Skjeggedal Thorsen

?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? I første omgang var det Jerv som var klart best og som skapte flere gode muligheter foran mål. SCORET: Espen Knudsen stanget Jerv i ledelsen etter drøye 20 minutter. Her er han i en seriekamp tidligere i år.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD I første omgang var det Jerv som var klart best og som skapte flere gode muligheter foran mål. SCORET: Espen Knudsen stanget Jerv i ledelsen etter drøye 20 minutter. Her er han i en seriekamp tidligere i år.