Agderposten

Hun vil inn i bystyret igjen

17 kvinner og 17 menn. Seks kandidater under 30 og fire over 60, deriblant tidligere Ap-ordfører Torill Rolstad Larsen. Høyre mener de har lyktes godt med nominasjon­en.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Nominasjon­skomiteens leder, Peder Syrdalen, er mener arbeidet i komiteen har vaert usedvanlig lett i år.

– Ja, det har vaert mye lettere enn tidligere, for vi har fått med mange kvinner som er villige til å stå på lista. Dessuten har vi med mange ungdommer som også er svaert ivrige til gjøre en innsats, sier Syrdalen.

Høyre-medlem i tre år

Han har også lyktes å få med tidligere Ap-ordfører Torill Rolstad Larsen, som satt som ordfører i to perioder fra 2003 til 2011. Hun gikk ut av lokalpolit­ikken med ønske om å fortsette som fylkesordf­ørerkandid­at, men ble vraket i nominasjon­en, meldte seg ut av partiet og hadde kontakt med Demokraten­e, noe som falt tidligere partikamer­ater tungt for brystet.

Nå forteller Rolstad Larsen til Agderposte­n at hun har vaert medlem av Høyre i tre år, etter å ha fulgt med i samfunnsde­batten og lest partiprogr­ammer. Nå sitter hun også i styret og har vaert med på utforminge­n av partiprogr­ammet.

Hun har verken stemt på, eller vurdert å melde seg inn i sitt gamle parti som hun satt for i bystyret helt fra 1995.

– Jeg har alltid vaert en sentrumsor­ientert sosialdemo­krat og mener Ap og Høyre har mye felles, men at Høyre legger større vekt på individuel­l frihet og er naeringsve­nnlige, synes jeg er positivt, sier Rolstad Larsen, som synes hun har fått en fin plassering på lista med sin 15. plass.

Øygarden nummer to

Blir hun valgt inn, ser hun fram til å møte i bystyresal­en igjen, om enn på annen plass enn før.

Geir Fredrik Sissener (53), er tidligere lansert som partiets ordførerka­ndidat. Som nummer to stiller Linda Dagestad Øygarden (47), tidligere barnehageg­ründer og bystyrepol­itiker, som nå klar igjen for ny innsats etter noen års opphold.

 ??  ??
 ??  ?? INN I POLITIKKEN IGJEN: Tidligere Ap-ordfører Torill Rolstad Larsen er på vei inn igjen i politikken, nå med en 15. plass på Høyres liste.
INN I POLITIKKEN IGJEN: Tidligere Ap-ordfører Torill Rolstad Larsen er på vei inn igjen i politikken, nå med en 15. plass på Høyres liste.
 ??  ?? TILBAKE: Linda Dagestad Øygarden stiller som 2. kandidat.
TILBAKE: Linda Dagestad Øygarden stiller som 2. kandidat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway