Agderposten

Markering av psykisk helsedag

-

VELKOMST: I 1992 satte World Federation for Mental Health (WFMH) 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden.

Dagen markeres i over 150 land jorden rundt. Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdag­en i Norge i samarbeid med Helsedirek­toratet.

Men det er alle de frivillige, og over halvparten av landets kommuner, som har hjulpet å dra lasset for større åpenhet om psykisk helse med arrangemen­ter år etter år.

På St. Franciskus skole i Arendal ble alle elever møtt av laerere, administra­sjonen og helsesøste­r som sto på stand og delte ut rykende varm og deilig kakao til elever.

Glade barn og foreldre også, fikk seg en varm og god start på dagen.

Smil og god stemning var det ekstra mye av i skolegårde­n denne morgenen.

Selv vaeret strålte med sol og mild temperatur. Rundt omkring på skolen kunne alle elevene også plukke meg seg gule post-it lapper med et tydelig positivt budskap – laget av elever til elever.

Her var alt fra – du rocker, du er flink, du har fine ører, du er positiv, du er god i matte, du er snill, du har mye barmhjerti­ghet, du er bra, du er god nok, for å nevne litt.

Utover dagen blir det også små innslag i klassene for å markere denne dagen som trolig blir viktigere og mer berettiget å markere ettersom fokus på psykisk helse tiltar i samfunnet.

Slagordet for årets verdensdag er «vaer raus», mens det i fjor var noe å glede seg over.

Mange gleder seg nok allerede til en raus dag om et års tid igjen – men så er det også viktig at vi husker og bidrar til åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse resten av året også for vi har alle en psykisk helse.

 ??  ??
 ??  ?? Irene Hegge Guttormsen
Irene Hegge Guttormsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway