Agderposten

Knusende målfest

▶ØIF Arendal tok en knusende revansje mot tyrkiske Selka Eskisehir og vant til slutt med 41–19 i Sør Amfi. André Lindboe (bildet) ble kampens store spiller og scoret hele 16 mål. Med fredagens imponerend­e innsats er Arendalsla­get videre i Europacupe­n.

- Seig omgang

ØIF Arendal slet i første omgang mot Selka Eskisehir. Men utover i andre omgang spilte ØIF tyrkerne regelrett ut av Sør Amfi med gnistrende angrepog keeperspil­l. ØIF Arendal tok en knusende revansje mot tyrkerne, og vant til slutt med 41–29. André Lindboe ble kampens store spiller med hele 16 mål.

ØIF er dermed videre i Europacupe­n.

– Dette er det beste vi kunne gjort etter det som skjedde i Tyrkia. I andre omgang pisset vi på dem, sier kampens store spiller André Lindboe til Agderposte­n.

– Dette var utrolig gøy. Først og fremst var det en fantastisk ramme med en sinnssyk stemning. Det betyr så mye. Vi fikk en sinnssykt bra start, så brant vi en del sjanser. Men vi fikk med oss ledelse til pause. Da ble vi enige om å gå ut i et helvetes tempo og løpe dem i stykker, forteller Lindboe.

Og løpe dem i stykker var nettopp det ØIF gjorde, som til slutt altså tok en helt suveren seier foran 1.872 tilskuere i Sør Amfi, fire unna ny rekord i europacups­pill.

– I dag var det sinnssykt gøy. Jeg følte jeg skjøt hele tiden, men det er ikke noe fetere enn når det går din vei, sier Lindboe, som selv ikke tror han har scoret så mange mål på seniornivå noensinne.

– Dette er en seier for håndballen. Det viser at det er det som skjer på håndballba­nen som gjør at man går videre, sier Marinko Kurtovic.

– Dette var angrepshån­dball som vi står for. ØIF Arendal startet kampen med høyt tempo, og løp inn mål etter mål.

Men siste halvdel av omgangen ble trå for ØIF, og allerede fem minutter senere ledet gjestene fra Tyrkia 12–11 over ØIF i Sør Amfi. Stillingen da lagene gikk i garderoben var 17–16 til ØIF, etter det som var en knalltøff omgang i Sør Amfi.

ØIF gikk knallhardt ut i andre omgang, og utover i omgangen svingte ØIF-ledelsen mellom fem og sju mål

. Siste halvdel av omgangen kjørte ØIF skikkelig over gjestene fra Tyrkia og så seg nå ikke tilbake.

Med åtte minutter igjen av kampen økte ØIF til 37-27, hvilket betød at ØIF nå var avhengige av å holde inn, og vinne med sju

 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ??
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N
 ??  ?? SUVEREN: André Lindboe var ustoppelig for ØIF fredag kveld og ga seg ikke før han hadde scoret 16 mål i kampen i Challeng
SUVEREN: André Lindboe var ustoppelig for ØIF fredag kveld og ga seg ikke før han hadde scoret 16 mål i kampen i Challeng
 ??  ?? TØFT: Sondre Paulsen og ØIF fikk en knallhard kamp, men tok en knusende seier.
TØFT: Sondre Paulsen og ØIF fikk en knallhard kamp, men tok en knusende seier.
 ??  ?? ELEKTRISK: Det var en voldsom stemning i Sør Amfi.
ELEKTRISK: Det var en voldsom stemning i Sør Amfi.
 ??  ?? LETTET: Marinko Kurtovic var storfornøy­d etter seieren.
LETTET: Marinko Kurtovic var storfornøy­d etter seieren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway