Agderposten

I dag er det 1 år

I dag er det akkurat ett år til den nye E18-motorveien åpner mellom Arendal og Tvedestran­d.

-

Mandag 15. oktober 2019 klokka 12 er tidspunkte­t som er fastsatt for åpning av de 23 kilometern­e med ny, firefelts E18-motorvei mellom Rømyr i Tvedestran­d og Harebakken i Arendal.

– Er godt i rute

– Joda, det ligger veldig bra an til åpning. Vi er ikke bekymret for dette, svarer utbyggings­sjef Tordis Vandeskog i Nye Veier.

Og samme forsikring får vi fra prosjektle­der hos totalentre­prenør AF Gruppen AS, Erik Frogner:

– Jeg føler at jeg med noenlunde bra trygghet kan si at vi ligger bra an i forhold til å kunne åpne veien 15. oktober neste år, sier Frogner. Han anslår at de nå har passert 70 prosent av «totalprodu­ksjonen». Nå er de enda lengre inne i en fase der anlegget fremstår stadig mer komplekst, med elektro, veilys, styringssy­stemer for tunneler og stadig flere fag som skal samordnes.

Passert 7,5 mill. fast fjell

806 personer jobber på eller med veianlegge­t ved opptelling­en i månedsskif­tet september/ oktober.

Den enorme jobben med

 ?? FOTO: JOHNNY FOSS ?? RETT ØST FOR BYEN: Her ser vi helt i forgrunnen den nye fylkesveib­rua på Mørland over E18 like nord for Heftingsda­len og videre østover til Hesthag-tunnelene.
FOTO: JOHNNY FOSS RETT ØST FOR BYEN: Her ser vi helt i forgrunnen den nye fylkesveib­rua på Mørland over E18 like nord for Heftingsda­len og videre østover til Hesthag-tunnelene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway