Agderposten

Klare for revansje

Norge møter Bulgaria.

-

– Det var smått utrolig det som skjedde der nede. De fikk en eneste sjanse og greide å sette den i mål, mens vi hadde flere uten å lykkes. Slik er fotball, og det gjør det iallfall underholde­nde, men jeg tror alle er ute etter revansj mot Bulgaria, sier han til NTB.

Hoffenheim-spilleren ble utvist med sitt annet gule kort i sluttminut­tene i Sofia og var følgelig utestengt da Norge vant 1-0 over Slovenia lørdag. Han så erstattern­e fortsette den fine defensive trenden, der Norge i kamp etter kamp har holdt motstander­ne nesten borte fra sjanser.

– Relasjonen­e vi har i og mellom leddene er utrolig bra. Vi merker det selv når vi spiller 11 mot 11 på trening, at det er utrolig ekkelt å spille mot et lag som er så godt defensivt. Du finner ikke rom, sier han.

– Vi jobber for hverandre og tar stadig steg, og det tyder på at vi er på gang. Når man skal konstruere noe stort, som et hus, må man ha et godt fundament, og det fundamente­t er forsvarssp­illet.

Offensivt er det foreløpig mer å gå på, men Nordtveit tror det kan løsne allerede tirsdag.

– Vi har hatt en del sjanser som vi normalt setter, men jeg tror på den godeste ketsjupeff­ekten. Når målet kommer, og selvtillit­en stiger, så kan det komme flere mål.

Han slet med skade rett før samlingen og mistet noen kamper med Hoffenheim.

– Det var tett program. Jeg skulle egentlig hvile mot Dortmund, men kom inn de siste 20 minuttene. Jeg skulle starte neste kamp mot Hannover, men så stivnet hamstringe­n helt. Jeg var ute i åtte dager og gikk glipp av tre kamper, sier han.

– Nå føles hamstringe­n fin, og jeg er ikke satt tilbake formmessig. Jeg er glad for situasjone­n i klubblaget, der det kommer masse kamper framover.

Under første uke av samlingen sto han over et par treninger på grunn av forkjølels­e.

– Det var god timing, for jeg var jo utestengt den første kam- pen. At jeg lå i senga litt snufse- han. te og feberhet gjorde ingenting. Jeg er klar mot Bulgaria, sier (©NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KLAR FOR KAMP: Håvard Nordtveit under fotballand­slagets trening på Ullevaal stadion mandag, dagen før EM-kvalifiser­ingskampen i Nations League mot Bulgaria. Fredrik Midtsjø (t.v) og Bjørn Maars Johnsen (t.h).
FOTO: NTB SCANPIX KLAR FOR KAMP: Håvard Nordtveit under fotballand­slagets trening på Ullevaal stadion mandag, dagen før EM-kvalifiser­ingskampen i Nations League mot Bulgaria. Fredrik Midtsjø (t.v) og Bjørn Maars Johnsen (t.h).
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? USIKKER: Joshua King ruslet av gårsdagens trening etter 20 minutter.
FOTO: NTB SCANPIX USIKKER: Joshua King ruslet av gårsdagens trening etter 20 minutter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway