Agderposten

DN: Jensen fikk nytt bad og peis i hytta hun leide av milliardae­r

Hytta som Siv Jensen (Frp) leier av Johan H. Andresen, og som hun tidligere har sagt hun pusset opp for egne penger, ble oppgradert av Andresen, ifølge DN.

-

Hytta ble koblet til kloakksyst­emet, og det ble lagt nye rør. Det ble også lagt linoleum og uttak til vaskemaski­n, vask, toalett og dusjkabine­tt. I tillegg ble det kjøpt inn peis, pipa ble oppgradert og det ble installert et enkelt kjøkken, skriver Dagens Naeringsli­v.

Dette kostet til sammen 100.000, opplyser ektefellen Kristin Andresen til avisen.

Tidligere har finansmini­steren sagt til Kapital at hun har pusset opp hytta for egne penger.

– Det er utleier som har ansvar for bygningen. Jeg har ikke forutsetni­nger for å vite hvor mye utleier har brukt på oppgraderi­ng. Spørsmålet om pris har jeg svart på mange ganger allerede. Det er utleier som satt prisen, og det var opp til meg å akseptere, sier Siv Jensen i en epost til avisen.

Finansmini­steren betaler 40.000 kroner i året for leie Andersens hytte, som ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Baerum. Avtalen gjelder for 10 år.

Finansmini­ster Siv Jensen (Frp) har tidligere innrømmet at hun kan havne i en habilitet skonflikt som en følge av hytteavtal­en med milliardae­r Johan H. Andresen. Andresen er leder av Etikkrådet, som er underlagt Norges Bank og Finansdepa­rtementet og som skal rådgi om investerin­ger i oljefondet. Det var Jensen som utnevnte Andresen til rådsleder i 2014. (©NTB)

 ??  ??
 ??  ?? FINANSMINI­STER: Siv Jensen.
FINANSMINI­STER: Siv Jensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway