Agderposten

- Vi har noe ubehagelig og nytt på lur

– Vi har noe nytt og ubehagelig på lur og skal vinne kvartfinal­en mot Drammen i kveld, sier ØIF-treneren som vil ha full hall.

- HÅNDBALL Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Trener Marinko Kurtovic går lunt omkring og følger med på sine høyreiste, svartkledd­e under tirsdagens trening. Det er et drøyt døgn til kvartfinal­ekampen mot Drammen Håndballkl­ubb, et lag ØIF ikke har vunnet mot på hjemmebane på to år, ifølge ØIF Arendal.

Vil til Spektrum

Han peker opp på det gedigne bildet i enden av hallen. Det viser arendal spublikum fra forrige ØIF-kamp i Oslo Spektrum blåst opp over hele veggen.

– Jeg vil at laget skal oppleve å spille der igjen.

Da må de altså først slå Drammen ut av cupen i kveld. Finalen går i Spektrum i romjula.

– Vi skal ta Drammen. Vi har noe nytt og ubehagelig på lur. Men laget vårt må vaere hundre prosent på nett. Vi er favoritter på hjemmebane. Vi gleder oss. Gutta er i god form, alle har god selvtillit, sier Kurtovic.

Både trener, spillerne og supporterk­lubben Svermen ber publikum stille mannsterke opp kvart over åtte:

– Publikum kan vaere med og avgjøre. Den energien de gir, er magisk, sier treneren.

Både ØIF Arendal og Drammen har mange kamper på kort tid og er slik sett likt stilt på «slitenhets­fronten ».

Det lille ekstra

André Lindboe scoret på 16 av 19 forsøk i sist fredags europacupk­amp mot tyrkiske Selka Eskisehir.

– Har du landet?

– Hehe, jo da. Det var godt å se at formen sitter, sier Lindboe.

– Så nå flyr du videre inn i denne kampen ...

– Nå er det en helt ny kamp og vi nullstille­r oss. Drammen er et godt lag, men så lenge vi har fokus på oss selv og tar med oss den gode energien fra andre omgang sist fredag, skal dette gå bra. Ja, også må vi få samme stemning som da – det var vanvittig gøy. Publikum er ekstremt viktig for oss og gir oss det lille ekstra til å gi mer, sier Lindboe.

Ønsker full hall

Fredag var det 1.872 publikumme­re i Sør Amfi.

– Men det er plass til 2.500, så kom, kom, kom, sier Svermengen­eral Jørn Holmestran­d.

Publikumst­allet har økt for hver kamp i det siste.

– Utfordring­en denne gang er at kampen starter kvart over åtte. Vi har jo vanligvis barnepass under kampene, men dette blir nok for sent for dem som har barn i aktuell alder så da antar vi at en voksen kommer, mens den andre blir hjemme med barna. Men dette er jo en kvartfinal­e så nå må folk virkelig kjenne sin besøkelses­tid, sier Holmestran­d.

– De er noen luringer

Om Drammen har han dette å si:

– Ja, de er noen luringer, men vi er favoritter hjemme,

Supporterk­lubben Svermen har nå 267 medlemmer, 30 flere enn i fjor. De har også fått mer hjelp på instrument­fronten slik at de skaper mer lyd. Sjelden har det vaert så mye lyd både fra Svermen og tilskuere ellers som sist fredag, så han håper dette fortsetter nå selv om tyrkerne er byttet ut med drammenser­e.

Kenny Ekman er ute med skade. Sondre Paulsen som fikk seg skikkelig trøkk i ansiktet sist fredag, forteller at han kjenner det litt, men at han er superklar for ny kamp.

 ??  ??
 ??  ?? ENIGE: André Lindboe som scoret 16 mål sist fredag, er veldig klar for kveldens kamp. Både han og Svermen-general Jørn Holmestran­d sier publikum er viktig
ENIGE: André Lindboe som scoret 16 mål sist fredag, er veldig klar for kveldens kamp. Både han og Svermen-general Jørn Holmestran­d sier publikum er viktig
 ??  ?? VEGG: ØIF-gutta trente – og håper å komme til Spektrum der bildet i bakgrunnen – av masse lokale tilskuere – ble tatt i 2014.
VEGG: ØIF-gutta trente – og håper å komme til Spektrum der bildet i bakgrunnen – av masse lokale tilskuere – ble tatt i 2014.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway