Agderposten

Nå har campingfol­ket mobilisert

De er som en stor familie, campinggje­stene på Hove, som teller flere generasjon­er og nå vi kjempe for å beholde stedet sitt.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Klokken sju tirsdag morgen fikk gjestene på Hove camping en epost hvor de ble orientert om planene. Som innebaerer at leieavtale­n de har med campingen ikke blir fornyet. På grunn av usikkerhet­en om hva som skal skje der, har gjestene kun fått ettårs kontrakter. Årets kontrakt ble den siste, og gjestene har frist til 31. mars 2019 med å fjerne vogner og plattinger.

Da planene ble presentert sa Stalleland at dette var den vanskelige delen.

–Må gjøre det vi kan

– Jeg kjenner mange av gjestene, og jeg forstår at dette ikke er greit. Men nå blir området åpnet for så mange flere, og det blir fortsatt camping, men ikke med bil og vogn, Så må vi gjøre det vi kan for at dette går så greit som mulig, sa Stalleland.

Flere av campinggje­stene som hadde fått e-posten om at planene skulle presentere­s for mediene tirsdag formiddag, møtte opp på presentasj­onen. Etterpå fikk de anledning til å stille spørsmål, og de la ikke skjul på at det var skuffet over Hove drift og mangelen på informasjo­n om hva som ville skje.

Styreleder i Hove Drifts- og Utviklings­selskap, Ingunn Kilen Thomassen, fortalte at det var først mandag avtalen med LowCamp var klar.

– Det har tatt lengre tid enn vi beregnet, og så lenge vi ikke visste hvilke aktører vi skulle inngå avtale med, og når en eventuell avtale skulle tre i kraft, kunne vi ikke komme med mer informasjo­n. Men vi har informert om at det ville bli endringer og nå har leietakern­e en kontrakt som fortsatt løper i nesten et halvt år til. Vi har også tatt kontakt med Camping Sør som har en oversikt over andre aktuelle campingpla­sser i regionen, forklarte Thomassen.

Føler seg overkjørt

Både campinggje­stene som var til stede på presentasj­onen, og et knippe som Agderposte­n møtte ute på Hove Camping, legger ikke skjul på at de føler seg overkjørt, og stiller seg sterkt kritiske til det som nå skjer.

Et forhold er at det godt miljø og et sted mange har lagt ned mye arbeid i, forsvinner. Det andre er det praktiske. Vogner

som har stått der i en årrekke, spikertelt og plattinger, planter og busker, må vaere fjernet i løpet av våren.

Arild Nilsen mener de fint kunne fått en ny sesong der.

– Slik det høres ut for meg, kommer det ikke til å skje noe der sommeren 2019. Da kunne vi fått den sesongen. Og er det sikkert at det er god økonomi å jage oss vekk. 140 vogner gir årlig leieinntek­ter på 2,5 millioner, hadde han regnet ut.

Merete Tjøstolvse­n forteller at også en voksen datter har vogn der, og at generasjon­ene møtes der ute.

– Vi er som en stor familie og alle passer på barna.

Bent Christense­n sier at det ikke mulig å finne maken til plass og til den prisen.

– Det blir ikke lett å finne noe nytt. Den eldre generasjon er helt fortvilet, forteller han.

Dagfinn Saur mener den enkelte campinggje­st kommer til å tape store summer.

– Mange av vognene som står der, er gamle og har ingen verdi uten et sted å stå. Flere har bestilt nye fortelt som de ikke får brukt. De er verdiløse. Vognene må løftes vekk, det må lastebiler og utstyr til. Jeg tro en flytting vil koste meg 120.000 kroner med direkte utgifter og verditap. Mange må ut med mer, forteller han.

Campinggje­stene opplever å bli fordrevet av myndighete­r og investorer. De tror ikke de kan benytte verken «glamping» eller tretopphyt­ter.

De er allerede organisert i en Facebookgr­uppe, og lørdag samles de til et møte der ute.

 ??  ?? BLE ENIGE MANDAG: Her er de nye samarbeids­partnerne som skal utvikle Hove: F.v.: Cathrine Coucheron Berli, nestleder, Ingunn Kilen Thomassen, styreleder, Robert Myhren styremedle­m, alle i Hove Drift. Vebjørn Haugerud LowCamp, Terje Stalleland, daglig leder Hove drift, Ole Glenn Tvermyr styremedle­m Hove drift og Jan Fasting Low Camp.
BLE ENIGE MANDAG: Her er de nye samarbeids­partnerne som skal utvikle Hove: F.v.: Cathrine Coucheron Berli, nestleder, Ingunn Kilen Thomassen, styreleder, Robert Myhren styremedle­m, alle i Hove Drift. Vebjørn Haugerud LowCamp, Terje Stalleland, daglig leder Hove drift, Ole Glenn Tvermyr styremedle­m Hove drift og Jan Fasting Low Camp.
 ??  ?? VANSKELIG: Arild Nilsen med ryggen til og Åse Kristine Lothe Bertheusse­n har vogner på Hove Camping og er svaert skuffet. Daglig leder Terje Stalleland og styremedle­m Ole Glenn Tvermyr i Hove Drift, sier at campinggje­stenes skjebne er det vanskeligs­te i saken.
VANSKELIG: Arild Nilsen med ryggen til og Åse Kristine Lothe Bertheusse­n har vogner på Hove Camping og er svaert skuffet. Daglig leder Terje Stalleland og styremedle­m Ole Glenn Tvermyr i Hove Drift, sier at campinggje­stenes skjebne er det vanskeligs­te i saken.
 ??  ?? VELDIG SKUFFET: Merete Tjøstolvse­n med nabogutten Lukas Olsted Johansen (8), og barna Lucas (5) og Madelen (6) Tjøstolvse­n Raabu og Nicklas Tjøstolvse­n (10). De stortrives på Hove Camping.
VELDIG SKUFFET: Merete Tjøstolvse­n med nabogutten Lukas Olsted Johansen (8), og barna Lucas (5) og Madelen (6) Tjøstolvse­n Raabu og Nicklas Tjøstolvse­n (10). De stortrives på Hove Camping.
 ??  ?? FORTVILER: Et knippe av de mange hundre campinggje­stene på Hove Camping som nå mobilisere­r til kamp. De føler seg ov
FORTVILER: Et knippe av de mange hundre campinggje­stene på Hove Camping som nå mobilisere­r til kamp. De føler seg ov

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway