Agderposten

Håper på full drift i 2020

Et veiskille og en ny start for Hove camping som blir Canvas Hove med tretopphyt­ter og «glamping», billige teltplasse­r og en rekke aktivitete­r.

-

Det var et titalls interessen­ter som var med i prosessen Hove Drifts- og Utviklings­selskap søkte etter en samarbeids­partner til å utvikle Hove Camping som en «nasjonalpa­rk-camping», da det gikk mot realiserin­g av Raet Nasjonalpa­rk.

Nå er det dannet et nytt selskap, Canvas Hove, med LowCamp som hovedaksjo­naer med 66 prosent eierandel, mens Hove Drift har 34 prosent.

– Vi er svaert fornøyde med at vi har funnet et lokalt selskap som også har erfaring på dette området, forteller styreleder Ingunn Kilen Thomassen i Hove Drift.

LowCamp som Jan Fasting og Vebjørn Haugerud står bak, driver blant annet Canvas Nissedal, med saerpreged­e telthytter og mange aktivitete­r i naturen.

Jan Fasting presentert­e visjonen for Canvas Hove, og fortalte at målet på sikt er å bli Norges foretrukne destinasjo­n for sjønaere aktivitete­r og opplevelse­r – og en arkitekton­isk severdighe­t.

Prosjektet skal ifølge styreleder Thomassen i Hove Drift, vaere godt forankret i Arendal kommune, både politisk og administra­tiv. Kommunen eier Hove Drift og er grunneier.

Fasting forteller at Canvas Hove skal etter planen, gradvis over noen år, bygges opp med følgende innhold: Restaurant, tretopp-hotell, designhytt­er, glamping, teltplasse­r og aktivitets­og treningsse­nter.

Aller først må det utarbeides og vedtas en regulering­splan. Planen skal det nye selskapet bekoste, og ifølge Terje Stalleland kan det gå et års tid før den er vedtatt.

– Men det mye som kan gjøres før den vedtatt, camping er fortsatt mulig, selv om det ikke er ønskelig med biltrafikk inn på området, og kafeteriad­rift kan det vaere, for å nevne noe.

Og for ordens skyld, de ne planen berører ikke den ordinaere driften av Hove-området, så festivaler, stevner og arrangemen­ter vil gå som før.

Her det noe av det utbyggerne mener er det beste med planene:

Gamle Hove Camping og områdene rundt blir i mye større grad åpnet for alle og få et park-preg.

blir lagt til rette for et stort aktivitets­tilbud i tråd med den nye nasjonalpa­rkens formål, der både gjester og lokalbefol­kning blir invitert inn.

Arendal får en internasjo­nal spydspiss innen reiseliv.

Hoveodden vil få en beachclub-restaurant med god, aerlig mat.

Mange nye arbeidspla­sser og helårsdrif­t.

Arendal øker kapasitete­n på varme senger.

vil bli et visuell godtepose for dem som liker å legge ut bilder på sosiale medier.

Folk som vil oppleve området får overnattin­gstilbud som strekker seg fra full hotellstan­dard til billige teltplasse­r.

Det legges opp til at restaurant­en med kortreist meny og teltcampin­g og «glamping», aktivitete­r og treningsse­nter kan starte opp neste år, og også en visningshy­tte, er i gang neste år.

 ??  ?? TRETOPPHYT­TER: Gangbanen mellom tretopphyt­tene skal vaere åpen for alle. Visningshy­tte kan bli bygget neste år.
TRETOPPHYT­TER: Gangbanen mellom tretopphyt­tene skal vaere åpen for alle. Visningshy­tte kan bli bygget neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway